Rezultate preliminarii Euro 2016. Olanda rămâne acasă! Albania merge la Euro!

Ultima actualizare:

    Euro 2016 va începe peste câteva oreFoto Click!
Euro 2016 va începe peste câteva oreFoto Click!

Rezultate preliminarii Euro 2016. Diseară se va încheia penultima etapă de calificare la Euro 2016, iar după ce fiecare echipă a jucat în ultima săptămână câte două jocuri, lucrurile încep să se clarifice. Calculele hârtiei au fost respectate de cele mai multe ori, dar avem şi o excepţie în grupa A, care tinde să fie una a surprizelor pe bandă rulantă.

Rezultate preliminarii Euro 2016. Ruşine, numele tău e Olanda! Titlul de clişeu al cronicarilor din anii 90 merită adus în discuţie în această conjunctură. După Mondialul din Brazilia, unde au încheiat pe locul 3, batavii nu s-au mai regăsit. Blind, înlocuitorul lui Van Gaal, a adunat 10 puncte în 8 meciuri şi echipa nu ocupă în acest moment nici loc de baraj.

Islanda şi Cehia sunt deja calificate la Euro, iar Turcia va merge cel mai probabil la baraj. După ce au fost înfrânţi de nordici pe teren propriu şi au plecat umiliţi şi de la Istanbul, Van Persie şi compania nu mai au şanse decât teoretice. Lucrurile nu mai depind însă de ei, ci de un joc al rezultatelor puţin probabil de realizat în favoarea lor.

Islanda a marcat din penalty golul victoriei
Islanda a marcat din penalty golul victoriei

Rezultate preliminarii Euro 2016. În grupa B, Ţara Galilor va merge, la fel ca şi Islanda, la primul eu turneu final din istorie. Nici Belgia nu mai poate rata locul doi, care duce direct la Euro, dar suspansul pentru locul de baraj mai este încă întreţinut de Bosnia şi Israel. Evreii au două puncte în plus şi rămân favoriţi înaintea ultimelor două jocuri, care vor avea loc luna viitoare.

Rezultate preliminarii Euro 2016: Olanda a pierdut ambele meciuri fără să marcheze

În grupa C lucrurile sunt de asemenea foarte clare. Spania, Slovacia şi Ucraina nu pot fi ajunse, iar primele două vor merge direct la Euro 2016. Ucrainenii au o singură şansă să evite barajul, s-o învingă pe Spania la Kiev cu două goluri diferenţă, lucru greu de crezut. La fel şi în Grupa D, unde Germania şi Polonia par deja calificate, iar Irlanda la baraj.

Rezultate preliminarii Euro 2016. În grupa E, Anglia a bifat ţapte victorii din tot atâtea posibile şi e singura echipă a acestor preliminarii cu punctaj maxim, 21. Logic, britanicii sunt deja calificaţi matematic la turneul din Franţa unde va fi urmată de Elveţia, care nici ea nu prea mai are emoţii. Bătălia se dă însă pentru locul 3, acolo unde Estonia ocupă surprinzător poziţia de baraj, dar au meci direct în Slovenia şi e de aşteptat să facă rocada cu naţionala din fosta Iugoslavie.

Rezultate preliminarii Euro 2016: meciurile din etapa a 7-a
Rezultate preliminarii Euro 2016: meciurile din etapa a 7-a

În grupa noastră, lucrurile rămân la fel ca înainte de aceste două jocuri. România şi Irlanda sunt pe locul de calificare, iar ungurii vor merge cel mai probabil la baraj. În grupa G, Austria e şi ea calificată matematic, iar Suedia şi Rusia se bat în continuare pentru a stabili cine merge direct la euro şi cine trebuie să treacă prin focurile unui baraj. În prezent, nordicii au un punct avans.

Rezultate preliminarii Euro 2016. Austria, Cehia, Islanda şi Anglia sunt calificate matematic

Rezultate preliminarii Euro 2016. În grupa H, Italia şi-a respectat blazonul şi şi-a luat punctele în stilul ei caracteristic, câştigând două meciuri cu 1-0. Macaronarii vor merge sigur la Euro şi aşteaptă să vadă cum vor tranşa croaţii şi norvegienii disputa pentru locurile 2-3. Nordicii au un punct peste, dar pot fi egalaţi de TAS, care le poate da croaţilor înapoi acel punct luat din cauza zvasticii desenate pe gazon la meciul cu Italia. În acest caz, Rakitic şi compania sunt la Euro datorită meciurilor directe. Norvegienii au însă şansa lor să fie cel mai bun loc 3 şi să scape de baraj.

Rezultate preliminarii Euro 2016: Meciurile etapei a 8-a
Rezultate preliminarii Euro 2016: Meciurile etapei a 8-a

În sfârşit, Portugalia e ca şi calificată în singura grupă cu cinci echipe, iar pentru locurile 2-3 se bate Danemarca şi surpriza Albania. Danezii sunt acum calificaţi direct, dar albanezii au un meci în plus de jucat şi pot face rocada, aruncându-i pe nordici la baraj şi calificându-se pentru prima dată în istorie la un turneu final.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net