S-a dus moda antrenorilor străini


    Italianul Nicolo Napoli este singurul antrenor străin din campionatul românFoto: Mediafax
Italianul Nicolo Napoli este singurul antrenor străin din campionatul românFoto: Mediafax

Liga I s-a reinventat, obligată fiind de banii tot mai puţini pompaţi în cluburile de fotbal. Sărăcia n-a produs consecinţe doar la nivelul achiziţiei de jucători, ci şi la cel al antrenorilor. La catedră nu mai stau acum profesorii străini, ci băieţii noştri.

Absurditatea dintr-unul din sezoanele precedente, când 90% din echipe aveau antrenori străini pe bancă, nici nu poate fi concepută în acest moment.

Steaua îl are pe bancă pe Mirel Rădoi, chiar dacă în acte conduce italianul Massimo Pedrazzini. Târgu-Mureş a fost preluată după demisia lui Dan Petrescu de către Vasile Miriuţă. CFR Cluj, club specializat în antrenori străini, care miza pe români doar în situaţii de interimat, a ales să înceapă sezonul cu Dănuţ Matei. Astra Giurgiu mizează pe acelaşi Marius Şumudică alături de care a încheiat pe locul trei stagiunea trecută. CS U Craiova nu renunţă, la modelul suedez, cu doi antrenori principali, Sorin Cîrţu şi Emil Săndoi. Petrolul l-a readus pe Tibor Selymeş, dinamo are „câine” din propria curte, Mircea Rednic revenind în „Groapă” după şase ani. Miracolul Botoşani va începe al doilea sezon la rând cu „nemuritorul” Leo Grozavu pe bancă. Pandurii continuă şi ea cu Eduard Iordănescu. Hagi s-a reconfirmat singur la Viitorul, unde e patron şi antrenor, iar Chiajna merge mai departe cu Marius Baciu. Cele două promovate pariază şi ele pe antrenori din noua generaţie, Voluntari pe Bogdan Vintilă, iar ACS Poli pe Dan Alexa.

Singurul de altă limbă este Nicolo Napoli, care rezistă în continuare la CSMS Iaşi. Această situaţie are însă şi o parte mai puţin plăcută. Tinereţea aduce sânge proaspăt şi motivaţie, dar păcătuieşte la experienţă şi palmares. Din cei 14 antrenori din Liga I, 15 dacă punem la socoteală Craiova, care are doi, doar Mircea Rednic şi Sorin Cârţu au ridicat un trofeu deasupra capului în cariera lor. Dinamovistul are un titlu cu Dinamo în 2007, plus un titlu, o Cupă şi două Supercupe cu Rapid, în 2002 şi 2003. Cârţu are şi el un campionat şi o Cupă.

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
harry si meghan jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
Wednesday Addams dance jpg
prater jpg
judecator gabriel apostol foto master chef jpg
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png