Şase antrenori români, în cercul select al tehnicienilor cu cel puţin 20 de echipe la activ

Ultima actualizare:
Mihai Stoichiţă a rămas  fără angajament după  ce a plecat de la Şerif
Mihai Stoichiţă a rămas fără angajament după ce a plecat de la Şerif

La mijlocul săptămânii trecute, Mihai Stoichiţă a plecat pe neaşteptate de la conducerea lui Şerif Tiraspol, încheindu-şi astfel al 22-lea mandat de antrenor din carieră. Liderul autoritar la acest capitol este însă Gigi Mulţescu, cu 29 de experienţe.

Azi într-o parte, mâine în alta, cu bagajele mereu făcute şi deschişi către orice provocare. Breasla antrenorilor români are în componenţă câţiva adevăraţi „maratonişti", care au bătut ţara şi lumea în lung şi-n lat. Lista tehnicienilor cu cel puţin 20 de mandate în CV este una selectivă, conţinând doar şase nume. În frunte este inepuizabilul Gigi Mulţescu, care nu şi-a găsit deloc liniştea ca antrenor, în ciuda faptului că e trecut de 60 de ani.

A fost „logodit" cu Turcia, unde a pregătit vreo şase echipe, inclusiv prin liga a treia.

simeon stalpnicul png

De asemenea, Mulţescu a acceptat de patru ori să se înhame la cârma Sportului Studenţesc, ultima dată în 2011.Pe locul secund în această inedită ierarhie se află, la egalitate, Marian Bondrea şi Aurel Ţicleanu. Cei doi au un punct comun, fiind legaţi în marte parte de echipele fanion ale Craiovei.

Astfel, Bondrea s-a plimbat mult timp între Electroputere şi Universitatea, în timp ce Mulţescu a fost de trei ori la conducerea Ştiinţei.

Ca diferenţă, Bondrea a stat mai mereu în ţară, iar Mulţescu şi-a făcut un nume în spaţiul asiatic şi african.În urmărirea celor trei de mai sus se află Mihai Stoichiţă.

Onorat în trei rânduri cu postul de antrenor principal la Steaua, Stoichiţă a plecat în această săptămână de la Şerif Tiraspol, echipă pe care a mai pregătit-o o dată, în 2001-2002. Adept al experienţelor exotice, Stoichiţă se poate lăuda şi cu trei mandate de selecţioner, în Panama, Armenia şi Kuweit.Ultimii în topul „plimbăreţilor" sunt Sorin Cârţu şi Viorel Hizo.

„Sorinaccio" e şomer de anul trecut şi îşi pregăteşte o revenire în forţă. Ar fi a 21-a încercare din carieră pentru Cârţu. Din cele 20 de contracte de antrenor semnate până acum de Viorel Hizo, nu mai puţin de 12 au avut legătură cu trei echipe (Rapid, FC Vaslui şi Ceahlăul).


    Mihai Stoichiţă a rămas  fără angajament după  ce a plecat de la Şerif
Mihai Stoichiţă a rămas fără angajament după ce a plecat de la Şerif

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net