Stoican câştigă la Dinamo cât un român care lucrează la un fast-food din Anglia!

Ultima actualizare:

Au trecut opt etape din acest sezon, iar singurele noutăţi din proiectul lui Ionuţ Negoiţă, denumit pompos „New Dinamo“, sunt premierele ruşinoase pe care le bifează periodic echipa. După runda a patra, statisticienii au consemnat cel mai slab start de campionat din ultimii 13 ani, cu patru puncte în patru runde.

După alte patru partide în Liga I, Dinamo se poate „mândri“ că a angajat antrenorul cu cel mai slab CV din ultimii 13 ani ca să iasă din criză. Flavius Stoican (36 de ani) a fost promovat de la Dinamo II din liga a treia. Până la acest salt, mai condusese CSM Reşiţa, Chindia Târgovişte şi CS Mioveni, toate în eşalonul secund.

Din 2000 până acum nu s-a întâmplat ca în „Ştefan cel Mare“ să fie instalat un antrenor adus direct din „C“. Pe banca tehnică s-au perindat nume ca Andone, Rednic, Ion Marin sau Zenga. Până şi soluţiile low-cost, gen Liviu Ciobotariu şi Dario Bonetti, mai lucraseră, înainte de a prelua Dinamo, în primele divizii din România şi Ungaria. N-a impus nicio condiţie Surprins şi el de şansa incredibilă care i s-a oferit, Stoican a acceptat imediat propunerea lui Ionuţ Negoiţă de a-l înlocui pe Gigi Mulţescu. Fostul fotbalist al „câinilor“ a mărturisit că n-a avut nicio pretenţie, nici măcar salarială, în discuţiile cu acţionarul clubului. „N-am vorbit de partea financiară, e pe ultimul loc. Daca ar fi fost cineva în situaţia mea, cred că ar fi procedat la fel. Sunt bucuros că am reuşit să fac acest pas. Mă pregătesc de acest lucru de când m-am lăsat de fotbal, dinainte să mă las chiar! Sper să le demonstrez oamenilor care au avut încredere în mine că nu s-au înşelat“, a fost discursul plin de entuziasm al lui Stoican după ce a ieşit din biroul lui Negoiţă.

Un maseur stă mai bine decât el

După ce sub sloganul „suntem în reconstrucţie“ a vândut fotbaliştii cel mai bine cotaţi, Alexe şi Nica, pentru a-i înlocui cu no-name-uri precum Pape Ndaw şi Thicot, acum Negoiţă şi-a finalizat opera: a pus în fruntea echipei un tehnician remunerat, lunar, cu 1.000 de euro! Practic, antrenorul principal de la Dinamo e mai prost plătit decât un maseur român care face parte din stafful lui Cosmin Olăroiu sau Răzvan Lucescu în zona Golfului Persic. Acolo, salariul minim pentru un fizioterapeut începe de la 1.500 de euro pe lună, iar angajatul are asigurată şi cazarea din partea şeicilor.

Angajatul de la KFC are condiţii mai bune

Salariul jenant pe care Negoiţă i l-a oferit lui Stoican e comparabil cu suma câştigată, lunar, de un român care lucrează la un restaurant fast-food din Anglia. În luna iunie, site-ul ejobs.ro a publicat următorul anunţ: *Românii care au experienţă de lucru în lanţuri internaţionale de restaurante fast-food şi vorbesc limba engleză au şansa de a ocupa în Marea Britanie unul dintre cele 50 de joburi puse la bătaie. Candidaţii care vor fi selectaţi pentru a lucra în Marea Britanie, vor munci săptămânal maximum 48 de ore. Salariul persoanelor angajate în poziţii de supervizori variază între 1.023 de euro şi 1.368 de euro lunar. În plus, companiile oferă şi o masă pe zi angajaţilor, asigurare de sănătate, precum şi o cazare mai ieftină în Anglia (200 de euro pe lună).

Precedentul Ilie Dumitrescu

Flavius Stoican nu e primul antrenor care merge la un club mare din România fără a pune condiţii. La 11 august 2010, Ilie Dumitrescu l-a înlocuit pe Victor Piţurcă pe banca Stelei, mergând în Ghencea la prima strigare a lui Gigi Becali. Discursul său după ce a bătut palma cu latifundiarul a fost similar cu cel pe care l-a avut acum Stoican. „Gigi, nu vreau niciun ban! Pentru mine, să antrenez în Ghencea e ca un vis care mi se îndeplineşte. Iar visele nu se plătesc. Îmi vine să plâng de fericire! Să fiu pe banca Stelei e tot ceea mi-am dorit vreodată ca antrenor!“. Aventura lui Dumitrescu la Steaua, ca antrenor, a durat 40 de zile. Actualul analist de la Digi Sport a calificat echipa în grupele Ligii Europa, însă a demisionat după ce a bifat două victorii, două remize şi un eşec în Liga I, plus o înfrângere, 1-4, cu Liverpool în primul meci din grupele Ligii Europa.

Salariul pe care îl primeşti, ca angajat, reflectă cât de respectat eşti de angajator.

Walter Zenga fost antrenor Dinamo

S-a dus naibii piaţa antrenorilor, dacă un tehnician tânăr, precum Stoican, vine şi acceptă să antreneze pe un salariu derizoriu. Parcă meseria asta se degradează tot mai mult.

Mircea Rădulescu fost şef al şcolii de antrenori

Top salarii antrenori români

1. Cosmin Olăroiu (Al-Ahli) 5.000.000*

2- Mircea Lucescu (Şahtior) 3.000.000

3- Dan Petrescu (Dinamo Moscova) 2.500.000

4- Dorinel Munteanu (Kuban Krasnodar) 1.500.000

5- Răzvan Lucescu (El-Jaish) 800.000 *sumele sunt exprimate în euro şi reprezintă salariul anual

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net