Suntem mai ieftini decât muntenegrenii

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu  este cel mai bine  cotat fotbalist din  naţionala României
Nicuşor Stanciu este cel mai bine cotat fotbalist din naţionala României

Pe Cluj Arena s-au luptat aseară două loturi apropiate valoric, românii - 56 milioane euro, faţă de 57.925.000 €, “suma” muntenegrenilor. Totuşi, la nivelul vedetelor suntem depăşiţi rău: Stanciu are un preţ de aproape zece milioane, în timp ce Savic e cotat la o sumă dublă.

România a început campania de calificare la Mondialul din Rusia contra selecţionatei din Muntenegru, o echipă considerată mai slabă de specialişti. Totuşi, o analiza asupra oamenilor pe care au mizat cei doi tehnicieni, Daum şi Tumbakovic, datele fiind colectate de site-urile dedicate cotelor de piaţă ale fotbaliştilor, a arătat cu totul altceva. România a avut un lot de 23 de jucători ce împreună fac 56.000.000, iar Muntenegru s-a lăudat cu o trupă de 57.925.000, cu aproape două milioane mai mult ca noi. Varianta a fost posibilă cu ajutorul a câtorva vedete, gen Savic, Jovetic sau Vucinic, oameni ce sunt la praguri financiare uriaşe, 20 de milioane, 14milioane şi 5 milioane. 

Astfel, doar ei trei fac 39 de milioane, restul de 20 de inşi din prima reprezentativă având cote de câteva sute de mii de euro sau în jur de un milion. “Tricolorii” în schimb au valori constante, Nicolae Stanciu fiind campion la acest capitol: 9,8 milioane, dar chiar şi aşa e sub jumătatea valorii lui Savic, cel mai scump om al celor din Muntenegru. 

“E clar că Muntenegru nu mai e o echipă la început de drum. E o trupă solidă, cu jucători care evoluează la nivel înalt”, a spus fostul internaţional Cosmin Contra. “Noi încercăm să anulăm avantajele unor echipe mai mari. Ştiam că rivala de acum are multe individualităţi. România, Polonia şi Danemarca, din punct de vedere valoric, au şanse mai mari ca noi”, a declarat modest Tumbakovic. “Nu e o grupă tocmai atractivă, toate echipele sunt bune, toată lumea poate să bată pe toată lumea. Noi vrem să facem o figură frumoasă”, a completat şi Jovetic, star al naţionalei şi al lui Inter Milano.

Top jucători români

  • Nicolae Stanciu    9.800.000
  • Costel Pantilimon,
  • Claudiu Keşeru     4.500.000
  • Gabi Torje,
  • Bogdan Stancu    4.000.000

Top jucători muntenegreni

  • Stefan Savic     20.000.000
  • Stevan Jovetic    14.000.000
  • Mirko Vucinic    5.000.000

Sumele sunt exprimate în euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net