Trăiesc de pe o zi pe alta!

Ultima actualizare:

    Căpitanul de la CFR, Ricardo  Cadu, va pleca, probabil  la vară, aşa cum vor să facă  majoritatea jucătorilor  importanţi ai echipei din Gruia
Căpitanul de la CFR, Ricardo Cadu, va pleca, probabil la vară, aşa cum vor să facă majoritatea jucătorilor importanţi ai echipei din Gruia

Criza din fotbalul mondial a atins şi clubul CFR Cluj, însă ardelenii stau atât de prost cu finanţele că sunt la un pas de colaps. Fotbaliştii nu şi-au mai primit banii din luna noiembrie, şefii din Gruia nu le-au mai dat de peste doi ani bani pentru plata chiriilor – în contextul în care 80 la sută dintre jucătorii din lot sunt străini- iar patronul Arpad Paszkany a lăsat de înţeles în vestiar că din vară renunţă definitiv la echipă.

Trofee în zece ani. Acesta este bilanţul clujenilor de la CFR, echipă care acum se luptă să se menţină în prima ligă. Probleme cu retrogradarea nu are din punct de vedere sportiv, însă administrativ au fost aproape să nu-şi ia licenţa din cauza datoriilor la jucători şi la furnizori. Totuşi, unul dintre oamenii care au ajutat clubul, Ştefan Gadola, a adus banii necesari - undeva la 1,5 milioane de euro, iar licenţa a fost obţinută.

Problemele financiare nu s-au terminat însă aici pentru ardeleni. Deşi echipa a cucerit trei titluri de campioană şi a jucat de tot atâtea ori în grupele Ligii Campionilor - câştigând zeci de milioane de la forul european - şi alte zeci din vânzarea de jucători - clujenii se văd acum nevoiţi să facă faţă problemelor cu bani. Şi nu prea reuşesc.

Fotbaliştii sunt neplătiţi de peste şase luni şi au ajuns să refuze să se mai antreneze. „Nu mai facem programul de pregătire normal. Ne antrenăm în sală, fiecare ştie ce are de făcut.

Trebuie să se rezolve cumva situaţia noastră că nu mai putem accepta să fim duşi cu vorba la nesfârşit", ne-a declarat unul dintre fotbaliştii din Gruia. Acesta continuă cu dezvăluirile despre situaţia dezastruoasă în care se află echipa: "Sunt restanţe uriaşe la salarii. Din luna noimebrie, chiar! Nu ştiu în locul nostru câţi jucători ar fi mers pe încredere şi ar fi acceptat să joace în continuare. În plus, potrivit contractelor, clubul s-a angajat să ne plătească lunar 500 de euro pentru chirie. De mai bine de doi ani noi nu am văzut aceşti bani. Plătim totul din buzunarele noastre".

Deşi nu s-au pregătit normal în această săptămână, fotbaliştii vor intra pe teren, mâine, contra Concordiei: "Nu s-a pus problema să nu jucăm. O vom face", a mai precizat fotbalistul de la CFR Cluj.

simeon stalpnicul png

Fotbaliştii se gândesc deja ce vor face de la vară, moment în care patronul Arpad Paszkany nu va mai rămâne la echipă. „Nici acum nu ne luăm bani, dar de la vară va fi mai greu. Ştim cu toţii că patronul nu va mai sta la echipă, aşa că e greu de crezut că CFR va reuşi să mai iasă din situaţia asta", ne-a mai spus jucătorul.  Cei mai mulţi dintre ceferişti deja au acorduri verbale cu alte echipe pentru sezonul viitor.

Dacă jucătorii de abia aşteaptă să se termine campioantul să plece de la CFR Cluj, antrenorul lor, Vasile Miriuţă, are o altă variantă asupra viitorului echipei din Gruia. „Am contract până în 2015, îmi doresc să rămân aici, altfel aş fi plecat de unul singur. Dacă şefii îşi doresc să rămân, e un lucru pozitiv şi mă face să lucrez mai bine. Probleme sunt peste tot, nu doar la CFR. Staţi liniştiţi, că ne vom reveni repede", a afirmat Miriuţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net