Un profesor de sport a preluat "Realul" Asiei

Ultima actualizare:

    Panait făcea antrenamente  cot la cot cu jucătorii săi
Panait făcea antrenamente cot la cot cu jucătorii săi

Nici un cumul de calităţi nu va bate vreodată oportunismul, mai ales în fotbal. În acest fenomen pare mai important să fii omul potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit. E şi cazul lui Ciprian Panait, fost translator, scouter, preparator şi secund în Liga I, “Rege” acum în Arabia Saudită.

Ascensiunea lui Ciprian Panait poate fi comparată cu cea a unui şofer de TIR ajuns pilot de Formula 1. E creaţia în fotbal a lui Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF, care l-a pus şef peste copiii şi juniorii lui FCM Bacău pe când era un simplu profesor de sport. Ambiţios din fire, Panait şi-a dus studiile la maximum, absolvind cu nota 10 un Doctorat în Educaţie Fizică şi Sport. În 2006, la recomandarea lui Mircea Rădulescu, a ajuns în staff-ul lui Anghel Iordănescu la Al Ain. Grigore Sichitiu l-a adus apoi la Rapid, mai întâi ca scouter, şi s-a lăudat cu transferurile lui Vladimir Bozovic şi Pierre Boya. Obsedat de tactică, făcea rapoarte de joc bune pentru Răzvan Lucescu şi Cristiano Bergodi, iar în 2008 a devenit translatorul lui Jose Peseiro. După plecarea portughezului l-au preluat ca secund Marian Rada, Viorel Hizo şi Nae Manea. A început să-şi dea rapid aere de antrenor şi “Dulăul” l-a scos la un moment dat în şuturi din vestiar, acuzându-l că e “sifonul” lui Geroge Copos. După aceste eşecuri s-a întors la prima iubire: tradusul. A fost interpretul lui Augusto Inacio la Vaslui, dar după plecarea spaniolului, Porumboiu l-a umilit, iar Şumudică nu l-a păstrat în staff. A mai avut o tentativă de antrenorat, la Ceahlăul, dar după ce “Pinalti” Ştefan l-a concediat în două luni, a redevenit profesor de sport la Universitatea din Bacău. Acolo a stat “îngropat” doi ani, până în vara lui 2014, când Reghecampf l-a reintrodus în circuit, punându-l tehnician la a doua echipă a lui Al-Hilal.

Reghe ţine cu dinţii de 2,5 milioane €

Reghe a fost demis de la Al-Hilal
Reghe a fost demis de la Al-Hilal

Reghe a fost demis de la Al-Hilal, dar plecarea nu e aşa de simplă. Antrenorul are mult de furcă în ceea ce priveşte executarea contractului, adică obţinerea salariului de 4,8 milioane de euro. Şeicii nu vor să-i achite decât jumătate din bani, dar el îi vrea pe toţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net