Vară de 15.000.000 €

Ultima actualizare:

    Florinel Coman  este steaua echipei  lui Gică Hagi şi cel  mai probabil va fi  vândut la vară
Florinel Coman este steaua echipei lui Gică Hagi şi cel mai probabil va fi vândut la vară

Proiectul lui Gheorghe Hagi de la Ovidiu pare simplu acum, după ce echipa mare a câştigat campionatul. Nu multă lume ştie însă că totul a fost la un pas de colaps la un moment dat din cauza lipsei banilor. „Regele” a vândut disperat, pe sume mici, jucători ca Iancu, Chiţu sau Mitriţă, doar ca să scape temporar de probleme, însă acum îi are el la mână pe alţii. Iar această vară se anunţă incendiară!

Titlul de campioană a României pentru nişte puşti reprezintă o superbă carte de vizită. Astfel, ofertele nu puteau să întârzie, iar prietenii lui Hagi din Turcia şi-au făcut treaba. Galatasaray, acolo unde „Regele” e încă idol, a pus pe masă 4 milioane de euro pentru tânărul în vârstă de 19 ani, Florinel Coman. Dacă mutarea se va concretiza, atunci Hagi poate să răsufle uşurat! Nu va mai avea sabia falimentului deasupra capului şi va putea să-şi facă strategia pe termen lung. Veniturile Viitorului în această vară pot exploda însă, cu anumite condiţii! Romario Benzar, căpitanul campioanei şi titularul postului de fundaş dreapta la echipa naţională, va pleca şi el pe o sumă care poate depăşi 1,5 milioane de euro. 

La toate se vor adăuga banii de la UEFA, dar marea miză este calificarea în grupe. Nu contează care! Cum Viitorul nu este cap de serie, cele ale Ligii Campionilor par foarte greu de atins. Cu puţin noroc la tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar, trupa lui Hagi poate însă prinde play-off-ul Ligii Campionilor, iar asta ar însemna un câştig de loterie. 

În primul rând, Viitorul ar încasa 400.000 de euro pentru acest tur preliminar, 3 milioane de euro pentru play-off şi încă 2,6 milioane de euro pentru grupele Ligii Europa, de care ar fi sigur. Din grupe ar mai veni măcar 3 milioane de euro din celebrul market-pool, dar suma s-ar putea chiar dubla dacă nici o altă echipă românească nu se mai califică alături de Viitorul şi UEFA nu va trebui să împartă la multe cluburi această cotă de piaţă. Scenariul e făcut la modul cel mai realist, fără să luăm în calcul o nouă bombă detonată de Viitorul, adică accederea în grupele Ligii Campionilor, fapt care ar însemna din start minimum 30 de milioane de euro. 

Cu puţin noroc, „Regele” poate pune mâna pe aceşti bani, pe care de altfel îi merită! Tot ce trebuie să facă este să ţină puţin mai mult la preţ şi să nu aibă în faţă în turul 3 preliminar al Ligii o forţă imposibil de eliminat!

Coman va bate recordurile lui Marin şi Tănase

Gheorghe Hagi a fost nevoit să vândă constant jucători tineri şi de perspectivă pentru că altfel nu putea supravieţui. Răzvan Marin bătuse toate recordurile cu cei 2,4 milioane de euro despre care s-a vorbit la cedarea lui în Belgia, doar că se pare că nu e vorba chiar de atât. Standard Liege a promis, e adevărat, nişte bonusuri pentru performanţele lui Marin, dar care în total nu depăşesc 1,5 milioane de euro. În realitate, asta înseamnă cât a plătit şi Gigi Becali pe Florin Tănase. Ambele sume adunate nu vor face însă cât dă Galatasaray pe Coman.

Titlul se plăteşte cu 3,5 milioane de euro

simeon stalpnicul png

Exceptând sumele de mai sus, pentru care Hagi şi Viitorul trebuie încă să depună ceva efort, trupa de la malul mării are deja asigurată o sumă bună pentru simpla câştigare a titlului. Asta pentru că succesul se premiază şi pe plan intern, din drepturile TV, care încă se menţin sus. Astfel, campioana va primi eşalonat o sumă totală de 3,5 milioane de euro, atât cât a încasat şi Astra anul trecut. Prima tranşă din aceşti bani va intra în toamnă, din ea urmând să primească şi jucătorii cei 30.000 de euro de căciulă promişi pentru acest succes istoric.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net