4 transferuri pe care probabil le-ai ratat în această vară! Jucătorii pe care e musai să-i cunoști

Ultima actualizare:

Vara lui 2022 a fost plină de transferuri incendiare! Unele surprinzătoare, altele mai puțin, însă fanii fotbalului de pretutindeni au fost constant ținuți în suspans. Cu toate acestea, există transferuri pe care jurnaliștii le-au „scăpat”, probabil fiindcă giganții europei au fost cu adevărat ocupați.

Minge - fotbal

Mario Götze la Eintracht Frankfurt

Mario a intrat în atenția publicului în sezonul 2012-2013 când, alături de Reus și Lewandowski, formau unul din cele mai letale triouri ale Europei. Borussia Dortmund, unde evolua Mario, a obținut locul 2 în Bundesliga și a ajuns în finala Champions League, pierzând ambele trofee în fața rivalei Bayern München. Jucătorul german a reușit să obțină 16 goluri și 20 de pase decisive în 44 de meciuri.

Un alt moment memorabil din cariera sa a fost finala Campionatului Mondial din 2014, când a reușit să înscrie singurul gol al finalei împotriva Argentinei, asigurând Germaniei cel de-al patrulea trofeu al Campionatului Mondial.

După un transfer la Bayern, unde nu a excelat precum la Dortmund și probleme de sănătate, Mario a ieșit treptat din atenția publicului.

După un sezon impresionant în liga Olandei, evoluând la PSV, acesta a revenit în Bundesliga în acest sezon. Frankfurt, actualii deținători ai trofeului Europa League, au plătit 4 milioane de euro pentru serviciile acestuia.

Mario Götze
Mario Götze

Francisco Trincão la Sporting

Considerat unul dintre cei mai promițători tineri atacanți în 2020 când a semnat cu Barcelona, Trincão nu a mai strălucit în cele două sezoane până în prezent, datorită fapului că nu a prins numărul de apariții la care speram cu toții, acesta adunând doar 19 apariții ca titular în ultimele două sezoane. Sezonul 2021-2022 s-a arătat unul nu foarte profitabil pentru tânăr, acest reușind doar două goluri și o pasă de gol la Wolves, unde a fost împrumutat.

În acest sezon, Trincão va juca în Portugalia pentru Sporting, sub formă de împrumut. Acesta va fi antrenat de Ruben Amorim, antrenorul sub comanda căruia Francisco a avut cel mai benefic sezon de până acum al carierei. Să sperăm că acesta va redeveni o tânără speranță a fotbalului mondial.

Francisco Trincão
Francisco Trincão

André Onana la Inter Milan

Onana s-a impus ca un portar de top în sezonul 2018-2019, când alături de coechipierii de la Ajax Amsterdam au reușit să facă un sezon de vis în Champions League, unde au ajuns în semifinale după ce au învins echipe precum Real Madrid sau Juventus. De atunci, Onana a avut performanțe bune pentru echipa Olandeză, însă nici acesta, nici Ajax, nu au mai impresionat la nivel european.

Inter avea nevoie de un portar nou după ce Samir Handanovic, ajuns la vârsta de 38 de ani, se apropie de finalul carierei și nu mai poate fi considerat o opțiune de top pentru vice campioana Italiei. Onana a semnat în vara acestui an cu Inter Milan pentru suma de 12 milioane de euro și, chiar dacă e posibil să nu fie un titular instant, cu siguranță se va dovedi a fi o achiziție valoroasă pe viitor.

André Onana
André Onana

Breel Embolo la Monaco

Ajuns la 25 de ani, Embolo este în atenția fanilor fotbalului încă din sezonul 2015, când a reușit un număr de 13 goluri și 9 pase de gol în 40 de meciuri, la vârsta de doar 19 ani. De atunci, mulți ochi au fost ațintiți asupra lui, având potențialul de a ajunge printre cei mai eficienți vârfi ai Europei, însă nu s-a întamplat asta nici până în ziua de azi.

După 6 sezoane în Bundesliga în care nu a impresionat, Embolo s-a alăturat în această vară celor de la Monaco, contra sumei de 12,5 milioane de euro.

Alăturându-se unei linii de atac din care mai fac parte și Ben Yedder, Diop și Volland, Embolo are toate șansele să-I ajute pe cei de la Monaco să aducă un nou titlu în palmaresul actual.În vârstă de 25 de ani și neintrând încă în apogeul carierei, Embolo încă mai are timp să dovedească de ce este în stare.

image
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net