Campionatul din Turcia își dă în petic din nou: haos pe teren în prima ligă

Prima ligă a fotbalului din Turcia este din nou în centrul atenției printr-un episod care a ajuns în presa internațională, care notează la finele meciului dintre Trabzonspor și Fenerbahçe, o mulțime de oameni susținători ai celei dintâi formații au intrat pe teren și i-au atacat pe jucătorii adverși. Totul s-a petrecut, duminică seară, după meciul din prima ligă pierdut cu scorul de 2-3.

Mai mulți oameni au intrat pe teren, nemulțumiți de rezultat (FOTO: X, fostă Twitter)
Mai mulți oameni au intrat pe teren, nemulțumiți de rezultat (FOTO: X, fostă Twitter)

Tensiunile ar fi început să crească în aproopiere de fluierul final, când minutul 87 au fost aruncate obiecte pe teren, după ce Michy Batshuayi a marcat ceea ce s-a dovedit a fi golul victoriei pentru echipa oaspete, Fenerbahçe.
La finalul partidei, în timp ce fotbaliştii de la Fenerbahçe se bucurau de victorie pe teren, mai mulți spectatori au pătruns pe gazon şi a izbucnit o încăierare generală.
Reacțiile au fost diverse: antrenorul echipei Fenerbahçe, İsmail Kartal, este de părere că jucătorii săi nu i-au provocat pe fani şi că echipa sa a fost atacată, în timp ce antrenorul echipei Trabzonspor, Abdullah Avcı, a declarat că evenimentele de la final au fost supărătoare.

S-a început o anchetă, în urma scenelor de pe teren

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a transmis, ulterior, pe platforma de socializare X, că autorităţile au lansat o anchetă privind încăierarea de la finalul meciului şi pentru a-i identifica pe cei care au luat cu asalt terenul, punctând: „Nu este niciodată acceptabil ca violenţa să existe pe terenurile de fotbal”
La finele anului 2023, fotbalul turc avut două mari episoade, criticate inclusiv dincolo de graniță. Unul s-a petrecut în duelul dintre MKE Ankaragücü și Çaykur Rizespor (1-1), când Faruk Koca, președintele celei dintâi echipe, care a lovit un arbitru, după fluierul final, în cele din urmă fiind interzis pentru totdeauna din fotbal, după ce fusese constrâns de context să demisioneze. O săptămână mai târziu, un meci din eșalonul al treilea s-a soldat cu o încăierare generală pe teren, în care au fost implicați și jucători, scenele făcând înconjurul lumii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net