Ce semnificație are pelerina pe care a primit-o Lionel Messi, de la șeicul Qatarului. A purtat-o fără ca măcar să știe!

Șeicul Qatarului a ținut să-l onoreze aseară pe Lionel Messi, pe Lusail Stadium, în cadrul festivității de premiere de după marea finală în urma căreia Argentina a ieșit victorioasă. În momentul în care i s-a înmânat trofeul la care a visat întreaga lui carieră, avându-l idol pe Maradona, Messi a primit o pelerină neagră, transparentă, cu margini aurii din partea șeicului. 

Pentru poza de grup, Messi a ales să păstreze pe el, peste echipamentul Argentinei, pelerina de la șeicul Qatarului. Gestul starului de la PSG a stârnit numeroase controverse în rândul fanilor săi, care au considerat că nu trebuia să poarte pelerina respectivă. 

Din respect pentru gestul făcut de șeicul Qatarului, Messi a păstrat pelerina și la ședința foto cu trofeul mult visat, fără ca măcar să-i cunoască semnificația piesei vestimentare respective. 

Ce semnifică pelerina pe care a primit-o Messi, de la șeicul Qatarului

Potrivit informațiilor din presă, pelerina pe care a purtat-o Messi după ce a primit-o în dar de la șeicul Qatarului are o semnificație extrem de importantă. 

Gestul făcut de șeful statului Qatar a fost unul de maxim respect la adresa fotbalistului din Argentina, mai ales că pelerina respectivă este purtată doar de el și familia sa. Practic, prin cadoul făcut, și-a exprimat prețuirea pentru Messi. 

Citește și - Ei sunt bogații lumii: topul celor mai bine plătiți fotbaliști de pe mapamond

Mai mulți internauți au mărturisit că Messi a ales să poarte pelerina în cadrul ședinței foto din motive de marketing, însă la fel de mulți susțin că starul Argentinei probabil nici măcar nu i-a cunoscut semnificația. 

Haina pe care Messi a purtat-o în cadrul festivității de premiere este, de fapt, o bishta. Aceasta reprezintă o mantie tradițională pe care doar bărbații din lumea arabă o îmbracă, de mii de ani.

Mai exact, bishta este purtată în cadrul ocaziilor extrem de importante, cu caracter religios. „Este o haină pentru ocazii speciale”, a spus Hassan Al Thawadi, secretarul general al comitetului de organizare a turneului din Qatar, pentru BBC Sport.

„De data aceasta a fost o sărbătoare a lui Messi. Cupa Mondială a fost ocazia să prezentăm lumii cultura noastră arabă și musulmană. Nu a fost vorba despre Qatar, a fost o sărbătoare regională”, a mai adăugat acesta. 

Messi a devenit campion mondial cu Argentina

După 36 de ani de așteptare, Argentina a devenit campioană mondială pentru a treia oară în istorie. După ce a condus Franța cu 2-0 până în minutul 71, Argentina s-a trezit egalată din dubla lui Mbappe, iar jocul a devenit din ce în ce mai strâns. 

N-a durat mult și scorul a devenit 3-3, iar pentru că a fost vorba de egalitate, în continuare, s-au aplicat prelungiri. Nici în cele două reprize de prelungiri nu a fost schimbat scorul de pe tabelă, așa că amrea câștigătoare s-a decis în urma loviturilor de departajare, la care argentinienii au fost mai buni decât formația lui Deschamps. 

Cu lacrimi în ochi, Argentina a celebrat victoria pe Lusail Stadium, în fața celor aproape 60.000 de suporteri care au venit cu speranța că Messi va deveni campion mondial. 

Nici suporterii francezi nu au părăsit tribunele, mai ales după ce Kylian Mbappe a primit premiul „Gheata de Aur” și a reușit să devină cel mai bun marcator de la mondial. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net