Imagini emoționante. Ce au făcut fanii Argentinei în fața casei bunicii lui Messi, după finala CM 2022

Argentinienii au așteptat cu sufletul la gură ca după 36 de ani, Cupa Mondială să vină „acasă”. Partida disputată pe Lusail Stadium a fost cum nu se putea mai strânsă, chiar dacă formația alb-albastră a condus cu 2-0 până în minutul 71. După ce s-a decis marea câștigătoare în urma loviturilor de departajare aplicate după cele 2 reprize de prelungiri, Argentina a îmbrăcat haine de sărbătoare, iar Messi a fost „proclamat rege”. 

Reușita lui Messi de a-și introduce în palmares și trofeul Cupei Mondiale a provocat lacrimi de fericire în toată Argentina. 

Fanii Argentinei, scandări în fața casei bunicii starului de la PSG

Imediat după marea finală din Qatar, disputată pe Lusail Stadium, fanii din Argentina au aflat de marea lor câștigătoare, așa că au luat străzile la pas și au cântat până în zorii zilei. I-au scandat numele lui Messi, l-au numit „rege” și s-au bucurat, după 36 de ani de așteptare, de încă o Cupă Mondială. 

În fața casei în care locuiește bunica lui Messi, sute de oameni s-au adunat. Au cântat, au aplaudat și au strigat-o pe bătrână minute în șir „Abuela de Messi” (bunica lui Messi, trad.). Emoționată până la lacrimi, bătrâna a aplaudat și ea, alături de mulțime, minute în șir. Acesta este, pentru Lionel Messi, cel mai fericit moment al carierei sale, în care a introdus și singurul trofeu care-i mai lipsea din palmares: Cupa Mondială. 

Ce a primit Messi, la ceremonia festivă

După câștigarea Cupei Mondiale, arbitrii, jucătorii francezi, dar și argentinienii, firește, au fost premiați pe podium pentru reușita lor. Ultimul jucător premiat a fost Lionel Messi, cel căruia i s-a înmânat trofeul și care a primit, din partea oficialilor din Qatar, o pelerină simbolică religiei lor, în semn de respect și prețuire.

Deși acest lucru a atras, după sine, numeroase controverse, iar unii susțin că Messi trebuia să dezbrace pelerina respectivă în timpul ședinței foto, starul de la PSG a purtat-o cu mândrie, mai ales în contextul în care a fost oferită chiar de țara care a găzduit Mondialul. În fond, ar fi fost un gest urât să renunțe la ea!

Citește și - Cele mai sexy iubite de fotbaliști rămași la Cupa Mondială 2022. Soția lui Messi prinde topul incendiar

Unul dintre cele mai frumoase momente ale serii de pe Lusail Stadium a fost cel în care, la festivitate, nici măcar fanii francezi nu au părăsit tribunele. În număr de 6.000, suporterii au rămas alături de „les bleus” până la final. Singurul jucător al francezilor care a primit un premiu după marea finală de aseară a fost Kylian Mbappe. Acesta a primit trofeul „Gheata de Aur” și a devenit cel mai bun marcator de la CM 2022, întrecându-l chiar și pe Messi. 

Kylian Mbappe a fost campion mondial cu Franța în anul 2018, atunci când cocoșii galici au câștigat împotriva Croației. 

Coechipieri fiind la PSG, Messi și Mbappe au avut câteva momente în care și-au vorbit înainte de festivitatea de premiere, iar la final, starul francez le-a stat alături celor 3 argentinieni premiați. Dezamăgirea lui Mbappe a fost enormă, mai ales în contextul în care a reușit să marcheze 3 goluri și totuși formația lui să iasă învinsă din finală, la loviturile de departajare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net