Cea mai norocoasă echipă: a câștigat fără să șuteze pe poartă

Recordurile pot fi stabilite în orice moment. Unele sunt chiar inedite, precum cel stabilit de Spezia. Aceasta a devenit prima echipă din istorie care câștigă un meci în Serie A fără să tragă nici un șut pe poarta adversă!

Spezia a obținut cea mai norocoasă victorie din istoria Serie A (FOTO: EPA)
Spezia a obținut cea mai norocoasă victorie din istoria Serie A (FOTO: EPA)

Surpriza etape a XIX-a din Serie A s-a consemnat la Napoli, acolo unde gazdele, care porneau ca mari favorite în confruntarea cu Spezia, au fost învinse cu scorul de 1-0 la capătul unui meci ciudat. Pentru că oaspeții au câștigat chiar dacă nu au tras nici măcar o singură dată pe spațiul porții adverse. Desigur, golul victoriei a fost un autogol, marcat în minutul 37 de fundașul brazilian Juan Jesus. Acesta a trimis cu capul, imparabil, în proprie poartă mingea centrată din lovitură liberă de pe partea dreaptă e Bastoni.

Degeaba au șutat gazdele de șapte ori pe spațiul porții oaspeților, că mingea nu a vrut să intre în plasă. Astfel, trupa antrenată de portughezul Thiago Mota a obținut o victorie venită ca un cadou de Crăciun pentru ea.

Cu acest succes, Spezia se îndepărtează puțin de zona ”fierbinte”. Echipa ocupă tot locul 17, dar e la cinci puncte de ocupanta poziției a 18-a, Genoa, cea care ocupă ultimul loc retrogradabil.

AC Milan, 17 victorii în deplasare în 2021

Din păcate pentru ei, napoletanii și-au pus singuri piedică în cursa spre cucerirea unui titlu așteptat de pe vremea legendarului Maradona. Napoli a ajuns acum pe trei, fiind devansată de cele două formații din Milano, Inter și AC Milan.

O altă performanță remarcabilă s-a înregistrat în etapa disputată înaintea Crăciunului în Serie A. AC Milan s-a impus cu scorul de 4-2 la Empoli şi a devenit a doua echipă din Serie A care reuşeşte 17 victorii în deplasare într-un an calendaristic. Recordul aparţine celor de la Napoli, care au strâns 18 succese pe teren străin, în 2017, în perioada când echipa era antrenată de Maurizio Sarri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net