Christian Eriksen ar vrea să joace la Campionatul Mondial din Qatar

Afectat de un stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda, de la Euro 2020, mijlocașul Christian Eriksen (29 de ani) își dorește să participe la Campionatul Mondial care se va desfășura în Qatar, la sfârșitul acestui an. Danezul și-a reziliat contractul cu Inter Milano, formație cu care a câștigat titlul de campion al Italiei în 2021. 

Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în meciul cu Finlanda, de la Euro 2020 (Foto: EPA-EFE)
Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în meciul cu Finlanda, de la Euro 2020 (Foto: EPA-EFE)

Într-un interviu acordat televiziunii daneze jucătorul a declarat: "Vreau să joc fotbal. Nu există niciun motiv să mă opresc. Scopul meu este să joc la Campionatul Mondial din Qatar. Pot reveni..., dar trebuie să fiu şi selecţionat. Medicii mi-au spus că totul este bine. Deci totul este bine şi am impresia că pot juca din nou fotbal", a declarat Eriksen, la postul public DR.

Agentul jucătorului, Martin Schoots a precizat, pentru ”De Telegraaf”, că decizia de despărţire de Inter nu a venit de la clubul italian: “Toată lumea trebuie să respecte regulile stabilite de mulţi ani. După incident, ştiam că Italia nu mai este o opţiune, aşa că am început discuţiile cu avocaţii noştri din Italia”.

Victimă a unui stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda (0-1), mijlocaşul danez Christian Eriksen a fost operat la Rigshospitalet din Copenhaga, la mijlocul lunii iunie 2021, pentru instalarea unui defibrilator. Încă de atunci, gazzetta.it a estimat că viitorul mijlocașului danez în Italia este compromis. În decembrie trecut, danezul a fost nevoit să plece de la Inter Milano şi s-a antrenat în ultima perioadă pe cont propriu. El ar putea să evolueze în prima ligă olandeză sau în Premier League.

Format ca fotbalist la Middlefart G&BK, OB Odense și Ajax Amsterdam, Christian Dannemann Eriksen a fost lansat în fotbalul mare de către gruparea olandeză. Ca senior, a evoluat pentru aceasta între 2010 și 2013 (162 de meciuri și 32 de goluri). A disputat apoi, între 2013 și 2020, 302 meciuri pentru Tottenham Hotspur, marcând de 69 de ori. În sfârșit, în ediția 2020/2021 a devenit campion al Italiei cu Inter Milano (61 de partide, 8 goluri).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net