Doliu în fotbal: a murit Sir Bobby Charlton, legenda Angliei. „A fost un erou pentru milioane de oameni”

Decesul lui Sir Bobby Charlton, survenit în cursul zilei de sâmbătă, tocmai a fost anunțat de familia sa. Legenda lui Manchester United a fost o figură cheie în victoria Angliei la Cupa Mondială din 1966.

A murit Sir Bobby Charlton, legenda Angliei. Foto: colaj/getty images/Foto: Twitter@manutd
A murit Sir Bobby Charlton, legenda Angliei. Foto: colaj/getty images/Foto: Twitter@manutd

Ce au transmis reprezentanții familiei 

Într-o declarație, cei din familie au spus: „Cu mare tristețe împărtășim vestea că Sir Bobby a decedat pașnic în primele ore ale dimineții de sâmbătă. A fost înconjurat de familia sa. Familia sa ar dori să transmită mulțumirile lor tuturor celor care au contribuit la îngrijirea sa și pentru numeroasele persoane care l-au iubit și susținut."

 „Sir Bobby va fi mereu ţinut minut ca un gigant al fotbalului"

„Manchester United este în doliu, ca urmare a trecerii în nefiinţă a lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai importanţi şi cei mai iubiţi jucători din istoria clubului nostru. Sir Bobby a fost un erou pentru milioane de oameni, nu doar din Manchester sau din Regatul Unit, ci oriunde se joacă fotbal în lume. A fost admirat atât pentru fair-play, pentru integritatea sa, cât şi pentru calităţile incontestabile ca fotbalist. Sir Bobby va fi mereu ţinut minut ca un gigant al acestui sport", se arată pe site-ul oficial al clubului Manchester United.

 Legenda lui Manchester United a fost figura-cheie la Mondialul din 1966 Foto: Getty Images
Legenda lui Manchester United a fost figura-cheie la Mondialul din 1966 Foto: Getty Images

 „Sir Bobby a dus echipa naţională spre titlul mondial din 1966"

Sir Bobby a venit din academia lui Manchester United şi a jucat 758 de partide pentru echipă, înscriind 249 goluri în 17 ani ca jucător al lui Manchester United. A câştigat Cupa Campionilor Europeni, trei titluri de campion şi Cupa Angliei. Pentru naţionala Angliei, a jucat de 106 ori şi a înscris 49 de goluri. A dus echipa naţională spre titlul mondial din 1966. Ca urmare a retragerii sale din fotbal, Sir Bobby a continuat să lucreze pentru club, ca director, timp de 39 de ani.

Caracterul său şi munca pe care a depus-o vor rămâne mereu în istoria lui Manchester United şi a fotbalului englez. Moştenirea sa va trăi în continuare prin munca fundaţiei Sir Bobby Charlton", se mai arată pe site-ul clubului Manchester United.

Cine a fost Sir Bobby Charlton

S-a născut în 11 octombrie 1937, în Ashington, Northumberland și este considerată una din legendele fotbalului britanic. El a fost o figură cheie în victoria Angliei la Cupa Mondială din 1966. Sir Bobby Charlton a marcat trei dintre cele 49 de goluri ale sale pentru Anglia în timpul Cupei Mondiale din 1966. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net