Fanii japonezi, lecție de bun-simț la Mondial: imaginile au devenit virale

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

Japonia a produs surpriza în meciul cu Germania, în fața căreia s-a impus, miercuri, cu 2-1.

Imaginile cu fanii japonezi au devenit virale (FOTO: Getty Images)
Imaginile cu fanii japonezi au devenit virale (FOTO: Getty Images)

Victoria din teren a fost dublată de una în tribune, unde fanii japonezi au oferit întregii lumi o lecție de civilizație și bun-simț, rămânând după fluierul final să strângă gunoaiele de pe stadion. Imaginile au făcut repede înconjurul mapamondului, japonezii făcând același lucru și la meciul de deschidere a competiției, dintre Qatar și Ecuador (0-2).
Spectatorii japonezi au deja o tradiție în acest sens, dat fiind faptul că și la ediția trecută de Campionat Mondial, din 2018, erau văzuți după fiecare partidă încheiată a țării lor cum strângeau resturile de pe stadioane. Intervievat de reporteri, unul dintre fani a punctat simplu ți modest că este vorba „de un mod de a-ți arăta respectul pentru locul respectiv”.

Japonezii rămași acasă au devenit și ei celebri pe Internet

Comportamentul celor din tribune a fost tras la indigo și în cazul celor rămași acasă, care au ieșit pe stradă pentru a sărbători victoria țării lor în fața unei naționale atât de puternice precum Germania. Și, în ciuda faptului că oamenii erau euforici și celebrau deja cele petrecute la Campionatul Mondial din Qatar, o mulțime de persoane au fost surprinse de camerele de filmat cum, în timp ce sărbătoreau, s-au oprit la o trecere de pietoni și nu au traversat, până când culoarea semaforului nu a devenit verde.

Ceea ce pentru Japonia a fost o victorie neașteptată și întreaga suflare din Țara Soarelui Răsare s-a bucurat la unison, pe Germania „a costat-o” reacții dure în presă. Cotidianul Bild a titrat că „Germania începe cu un dezastru”, continuând că „dezastrul amintește de turneul amar din Rusia 2018, unde Germania a pierdut cu 0-1 în fața Mexicului și a fost eliminată pentru prima dată din faza grupelor”.  Programul complet al CM Qatar 2022 și rezultatele meciurilor sunt disponibile aici.       

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net