Germania-Scoţia, meciul de deschidere al EURO 2024. Ce au pregătit nemții

Ultima actualizare:

EURO 2024 se apropie de start, meciul de deschidere aducându-le față în față pe Germania și Scoția, într-o partidă care se va disputa, vineri, la München, de la ora 22.00, contând pentru Grupa A. Competiția va fi televizată de ProTV. 

EURO 2024 începe pe 14 iunie și se va încheia pe 14 iulie (FOTO: EPA)
EURO 2024 începe pe 14 iunie și se va încheia pe 14 iulie (FOTO: EPA)

Organizatorii au pregătit pentru ceremonia de deschidere mai multe clipe speciale, într-o festivitate care va dura aproximativ jumătate de ceas. Unul dintre momente îl va viza pe Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german urmând să fie omagiată - astfel, cei doi mari căpitani ai Germaniei, care au câștigat Campionatul European, Bernard Dietz (1980) şi Jürgen Klinsmann (1996), vor fi însoţiţi de soţia lui Beckenbauer, Heidi, în timp ce vor aduce pe teren Cupa „Henri Delaunay”, trofeul care va fi înmânat câştigătorilor, după finala de la Berlin, programată pe 14 iulie.

Beckenbauer, simbolul fotbalului german, comemorat la EURO2024

Beckenbauer rămâne în istoria „sportului rege”, după ce a fost căpitanul Germaniei de Vest la Campionatul European din 1972 şi la Cupa Mondială FIFA din 1974, mai târziu conducând Germania de Vest la Cupa Mondială FIFA din 1990 și ca antrenor. Înapoi spre zilele noastre, Beckenbauer a încetat din viaţă, în ianuarie, la vârsta de 78 de ani.
La EURO 2024, Germania își împarte grupa cu Elveția, Scoția și Ungaria. Campionatul European se va disputa între 14 iunie și 14 iulie, pe 10 stadioane din Germania, iar naționala din România a fost repartizată în Grupa E a turneului, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina. România va debuta pe 17 iunie, contra Ucrainei, la München, pe 22 iunie va avea loc meciul de fotbal cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 - sferturi de finală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cristian Pirvulescu
image
image
image
image
image
image
Razvan Marin la nationala Romaniei (EPA) jpg
Denis Dragus la nationala Romaniei (EPA) jpg
fani romani euro jpg
Dragus saruta sotia jpg
Nationala Romaniei (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) 2 jpg
romania bucurie jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net