Gică Hagi va participa la aniversarea a 150 de ani de existență a clubului Glasgow Rangers

Clubul scoțian Glasgow Rangers a anunţat, astăzi (miercuri, 29 decembrie), că va organiza în 26 martie 2022 evenimentul “Weekend of Legends”. Prin această gală gruparea va sărbători 150 de ani de la înfiinţare. La eveniment a fost invitat și Gică Hagi.

Gică Hagi se bucură de apreciere în fotbalul mondial (Foto: EPA-EFE)
Gică Hagi se bucură de apreciere în fotbalul mondial (Foto: EPA-EFE)

Cu această ocazie se va desfășura un meci între World Rangers şi Rangers Legends. Din prima echipă vor face parte, între alţii, Gheorghe Hagi, Roberto Carlos, Robert Pires şi Roy Makaay. Tehnicianul echipei Glasgow Rangers, Giovanni van Bronckhorst, va evolua pentru Rangers Legends, alături de Paul Gascoigne, Kris Boyd, Michael Mols, Sasa Papac și Nikica Jelavic.

Căpitan al echipei legendelor lumii va fi Luis Figo. “Am multe amintiri frumoase de la Glasgow, datorită câştigării Ligii Campionilor acolo în 2002. Weekend of Legends pe Ibrox va fi încă un eveniment memorabil. Abia aştept să fiu căpitanul unei echipe care va include foşti câştigători ai Campionatului Mondial, Ligii Campionilor şi Balonul de Aur”, a declarat Figo.

Glasgow Rangers a fost de 55 de ori campioană a Scoției

Clubul Glasgow Rangers s-a înfiinţat în martie 1872. Acesta are în palmares 55 de titluri de campioană a Scoției, între 1891 și 2021. De asemenea, a cucerit de 33 de ori Cupa Scoției, disputând alte 18 finale. S-a impus de 27 de ori în Cupa Ligii Scoțiene. Pe plan internațional, a câștigat Cupa Cupelor în 1972 și a mai jucat finala în 1961 și 1967. A fost finalista Cupei UEFA în 2008 și a Supercupei Europei în 1972.

image
image
image
image
image
image
Erling Halaand (Getty Images) jpg
Simona Halep, Getty jpg
PSG Newcastle United (Getty Images) jpg
FotoJet (16) jpg
SITE Rapid Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Dani Alves (Getty Images) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati (Facebook) jpg