Ibrahimović revine cu un record și e în topul celor mai vârstnici mari fotbaliști

Ultima actualizare:

Nouă luni a stat departe de terenul de fotbal Zlatan Ibrahimović, care a reușit să se recupereze după o operație suferită la genunchi.

image

Revenirea suedezului de origine bosniaco-croată a fost una de bun-augur, AC Milan impunându-se în primul eșalon italian în fața celor de la Atalanta, duminică, scor 2-0. Zlatan Ibrahimović a fost introdus pe teren spre sfârșitul jocului, cu 15 minute înainte de fluierul final, sub ochii propriilor suporteri. „Mă simt bine, cum nu m-am mai simțit de un an și două luni. Sunt liber să pot să fac ceea ce îmi place: să joc fotbal! Suporterii îmi dau puterea, adrenalina şi motivaţia să continui, fără ajutorul lor e greu”, a fost reacția „la cald” a nonconformistului fotbalist. Odată cu întoarcerea sa în tricoul lui AC Milan, Zalatan Ibrahimović a devenit cel mai vârstnic fotbalist care joacă pentru gruparea de pe San Siro, grație vârstei de 41 de ani și 146 de zile depășindu-l pe Alessandro Costacurta, care deținea recordul cu 41 de ani și 25 de zile.

De altfel, atacantul se înscrie pe lista selectă a celor mai longevici fotbaliști aflați în activitate. Doi dintre jucătătorii  care completează acest top evoluează în primul eșalon spaniol -Diego López și Joaquín, ambii de 41 de ani- la Rayo Vallecano, respectiv Real Betis. Și au toate șansele să persevereze încă multe sezoane, de acum încolo, așa cum o arată cazul lui Gianluigi Buffon, celebrul portar care, ajuns la 45 de ani, încă apără cu succes în poarta lui Parma Calcio 1913, din eșalonul secund italian.
Dincolo de zona jucătorilor profesioniști, s-a remarcat și un caz cu totul special, care a făcut înconjurul lumii. La cei 60 de ani ai săi, Robert Carmona a fost consemnat, anul trecut, cel mai vârstnic fotbalist în activitate, intrând în Cartea Recordurilor. Uruguayanul a bifat, pe atunci, sezonul cu numărul 46 din cariera sa, în liga a patra din Uruguay, la Club Social y Deportivo Hacele Un Gol A La Vida, a cărei banderolă de căpitan a și primit-o. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net