Îmbrânceli și cartonașe în sferturile Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

Miercuri seară s-au decis ultimele semifinaliste din Liga Campionilor, mergând mai departe Liverpool și Manchester City. În semifinale vom avea un duel între Anglia și Spania.

Foden a fost la originea unui scandal uriaș în finalul meciului (FOTO: EPA)
Foden a fost la originea unui scandal uriaș în finalul meciului (FOTO: EPA)

Pe de-o parte, formația lui Pep Guardiola a obținut o remiză albă cu Atlético Madrid, protejându-și victoria din tur, 1-0. Astfel, cel menționat devine antrenorul cu cele mai multe semifinale de Liga Campionilor, nouă, obținând trofeul de două ori, de fiecare dată cu Barcelona. Finele meciului a fost sub semnul tensiunilor, după o intrare dură a unuia dintre jucători, în urma căreia coechipierii săi și adversarii au început să se îmbrâncească, spaniolii rămânând în inferioritate numerică.

Pep Guardiola nu s-a arătat impresionat de calificare, declarând: „Am uitat să jucăm şi aproape ne-a costat asta. Dar nu ne puteam aştepta ca în Liga Campionilor, împotriva campioanei en titre a Spaniei, totul să fie minunat. Dacă vom juca aşa cum am făcut-o în a doua repriză, nu vom avea nicio şansă. Dacă vom juca aşa cum am făcut-o în prima repriză, putem face faţă. Dar îi vom înfrunta pe regii acestei competiţii, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, vom suferi”.

Diego Simeone a pierdut cu demnitate

Pe de altă parte, Diego Simone a vorbit diplomat despre eliminarea echipei sale: „Sunt mândru de această echipă Atlético, pentru că luptă. Avem felul nostru de a juca, bun sau rău, dar luptăm. Fotbalul are multe faţete, nu voi judeca modul în care joacă adversarul. Am jucat cu armele noastre, împotriva a ceea ce este probabil cea mai bună echipă din lume. Nu sunt deloc fericit că am fost eliminat, dar sunt calm, pentru că ştiu că s-a văzut o echipă care luptă, în această seară. Şi este foarte dificil să faci asta", a spus el.

În aceeași seară, Liverpool a învins Benfica, scor 3-3, după 3-1 în tur, „cormoranii” trecând în penultimul act al Ligii Campionilor. Englezii au fost cei care au deschis scorul, prin Ibrahima Konate (21), avantaj care a durat aproximativ 10 minute, Goncalo Ramos reușind să egaleze. Apoi, în repriza secundă, Roberto Firmino a reușit o „dublă” (55, 65), Benfica regrupându-se și micșorând avantajul prin Roman Yaremchuk (73) și egalând, în cele din urmă, prin Darwin Núñez (82).

Este a a opta oară în istoria Ligii Campionilor, când numai două ţări sunt reprezentate în această fază a competiției. Tabloul semifinalelor programează meciurile Liverpool-Villarreal și Manchester City-Real Madrid, care se vor juca în dublă manșă, pe 27 aprilie și 4 mai, urmând ca finala să fie pe 28 mai, în Paris.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net