Victoria, singura variantă. România este de șase ori mai bine cotată decât Belarus

Ultima actualizare:

România înfruntă, marți, de la 21.45, pe PrimaTV, naționala Belarusului, într-o partidă în care „tricolorii” pornesc cu prima șansă, în runda a doua a preliminariilor EURO2024. Selecționata lui Edi Iordănescu n-are altă opțiune, decât victoria, cel puțin din punct de vedere valoric, comparativ cu adversara sa.

Nicolae Stanciu, în Top3 cei mai valoroși jucători de la națională (FOTO: Sportpictures)
Nicolae Stanciu, în Top3 cei mai valoroși jucători de la națională (FOTO: Sportpictures)

Naționala României dispune de un lot a cărui valoare se ridică la 75 de milioane de euro și, comparativ, Belarus abia dacă atinge 13 milioane de euro. Cel mai bine cotat fotbalist din lotul „tricolorilor” este Răzvan Marin, jucătorul lui FC Empoli având o valoare de 8 milioane de euro, fiind urmat de Nicolae Stanciu, de la Wuhan Three Towns, cotat la 6,5 milioane de euro și Darius Olaru, legitimat la FCSB și aproximat la 5,3 milioane de euro. Comparativ, naționala Belarasului „pălește”: cel mai valoros jucător al său, Max Ebong, de la FC Astana, abia atinge 1,2 milioane de euro, căpitanul echipei, Evgeniy Yablonskiy, de la Aris Limassol, nici măcar nu se ridică la un milion de euro, iar Ivan Bakhar, de la o formație din Israel, are o valoare de doar 800.000 de euro. 
De altfel, Belarus n-a mai învins pe nimeni, de doi ani, în niciun meci oficial. Concret, ultimul succes al lor s-a petrecut abia în luna martie a anului 2021, pe când au învins-o pe Estonia cu 4-2, în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar. De atunci, s-au scurs 15 partide oficiale, în care Belarus n-a mai cunoscut succesul. Doar în amicale a reușit să mai pună probleme unor reprezentative precum Iordania, India, Bahrain sau Siria.

Edi Iordănescu, replică pentru contestatarii săi

„Avem un grup care știe ce dorește, e aliniat din punct de vedere mental pentru a da totul. Am mai spus că sunt, poate, niște talente pe care le-am lăsat pe afară. Iubesc talentul la anumiți jucători care nu sunt acum aici, dar le urăsc mentalitatea. Mesajul meu public este că, dacă la cluburi au un anumit statut, jucătorii și cei de acolo își permit să alinte un jucător sau altul, eu nu am timp să fac asta la națională. Nu îmi permit luxul în patru zile să alint jucători, pentru că nu mai am când să îi aduc cu picioarele pe pământ. Cine vine cu toată puterea și toată mentalitatea vine, cine nu, poate să fie talentat, poate să aibă valoare, riscăm să îl lăsăm pe afară. E un mesaj pentru toată lumea”, a prefațat confruntarea selecționerul Edi Iordănescu, în contextul controverselor din ultima vreme, despre cine a fost și cine nu inclus în alegerile sale pentru națională.
Confruntarea de pe Arena Națională va consemna, practic, cel de-al șaptelea duel dintre România și Belarus, „tricolorii” având și avantajul bilanțului direct, impunându-se de patru ori și având și două egaluri. România vine cu un moral bun, după succesul cu Andorra, de la care s-a întors victorioasă cu 2-0, în vreme ce Belarus „a primit o lecție” de la Elveția, în fața căreia a pierdut cu 0-5.
Tot marți se joacă celelalte două partide din grupa României, ambele fiind programate de la ora 21.45. Naționala din Kosovo își va măsura forțele cu reprezentativa din Andorra, pe teren propriu, în vreme ce echipa Elveția va primi vizita primei reprezentative a Israelului. După cea dintâi rundă a meciurilor, România este egala liderului grupei, Elveția, fiecare având câte trei puncte, urmate de Kosovo și Israel, cu câte un punct, în vreme ce codașa grupei este Andorra, cu zero puncte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net