Pe cai mari: România, gata să treacă de Lituania. Tricolorii, de 10 ori mai valoroși

Venită cu un moral excelent, după victoria reușită în deplasarea de la Kosovo (3-0), România e gata să înfrunte, luni, de la 21.45, reprezentativa Lituaniei, în cel de-al doilea meci al noului sezon de Liga Națiunilor. Partida se dispută pe Stadionul Steaua, fiind televizată de PrimaTV.

Naționala României, gata să înfrunte Lituania (FOTO: Sportpictures)
Naționala României, gata să înfrunte Lituania (FOTO: Sportpictures)

Deja acomodat printre „tricolori”, selecționerul Mircea Lucescu s-a prezentat calm și relaxat, oferind încredere în perspectiva campaniei din competiția prin care România speră să obțină „biletele” pentru Campionatul Mondial din 2026.
„După meciuri atât de apropiate, sunt importante discuţiile cu jucătorii, analizele - le-am spus la fel ca Napoleon, că cea mai mare primejdie este momentul victoriei. Nu mai am emoţii la nivelul ăsta, eventual pot fi preocupat. Acum e meritul celor care i-au adus pe jucători aici! Cel mai important lucru este educaţia, să te concentrezi pe o perioadă lungă de timp. Sprijinul suporterilor este enorm, jucătorii joacă pentru ei. Sunt convins că şi de data aceasta vor simţi prezenţa suporterilor. Cei de afară sunt foarte legaţi de naţională, sper că acelaşi lucru se întâmplă şi pentru cei din ţară şi toţi să susţină naţionala. În fotbal nimic nu e definitiv dobândit! Încă nu am decis echipa. Ianis are un handicap enorm faţă de ceilalţi, lipsa de minute la nivelul competiţiei. Important este că e aici, şi-a dorit să fie aici. Important este să câştigăm meciul cu Lituania”, a fost discursul lui Mircea Lucescu, înaintea duelului cu Lituania.

Radu Drăgușin, lider în clasamentul celor mai valoroși „tricolori”

Pe lângă un mental bun, atât după parcursul de la EURO 2024, unde a ajuns până în optimile de finală, cât și după începutul grozav din Liga Națiunilor, România mai are de partea sa și avantajul valoric - reprezentativa lui Mircea Lucescu este de 10 ori mai valoroasă decât adversara sa din partida de luni. Dacă fotbaliștii români depășesc 92,2 milioane de euro, jucătorii de la Lituania abia ating 9 milioane de euro. Orientativ, lider în rândul „tricolorilor” este Radu Drăgușin, fundașul lui Tottenham Hotspur fiind evaluat 25 de milioane de euro, urmat de Dennis Man (10 milioane de euro) și Florinel Coman (7 milioane de euro). Comparativ, topul celor mai bine cotați fotbaliști de la reprezentativa Lituaniei este format din jucători care se situează fiecare între 800.000 și 600.000 de euro, așa încât emoțiile pentru naționala lui Mircea Lucescu nu sunt dintre cele mai mari.
Despre ce înseamnă schimbarea de la „cârma” naționalei și venirea antrenorului de 79 de ani, după plecarea lui Edward Iordănescu, a comentat și Răzvan Marin, cel care „a aniversat” 60 de selecții în tricoul României. „A venit cu linişte, cu încredere, cu experienţa dânsului. Noi încercăm să asimilăm cât mai multe. Noi mereu am încercat să dăm totul, acum suntem într-un moment bun, ne dorim să continuăm pe acest drum”, a punctat fotbalistul de 28 de ani, legitimat la Cagliari, în Serie A.
De altfel, experimentatul tehnician a făcut furori și în vestiar, după victoria lui Kosovo, când a avut un discurs care „i-a atins” pe fotbaliștii naționalei: „Băi, băieţi! Vă îmbrăţişez cu drag! Aţi făcut o treabă extraordinară, aţi arătat ca o echipă care ştie ce vrea. Aţi gândit şi aţi controlat jocul aşa cum a trebuit. Ne-am apărat cu foarte multă inteligenţă, iar când a trebuit să ieşim pe contraatac şi pe atacuri rapide, le-aţi făcut de o manieră extraordinară. Să fie începutul ăsta!”.

Le-au făcut statuie lui Hagi&co

„Să ne faceți statuie!”, spunea Gheorghe Hagi, în urmă cu 26 de ani, care între timp a avut ecou, „Generația de Aur” primid un „tribut” chiar în apropiere de Arena Națională. O poartă uriașă, supradimensionată, înaltă de patru metri și lată de 10 metri a fost inaugurată cu fast, la un eveniment la care au spus „prezent” mai marii din fotbalul românesc. Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Jean Vlădoiu, Gheorghe Popescu, Emil Săndoi, Dorin Mateuţ sau Bogdan Stelea au luat parte la momentul festiv, ținându-le locul și celor care au plecat prea devreme - Michael Klein, Cătălin Hîldan și Daniel Prodan.

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania
12 octombrie: Cipru-România
15 octombrie: Lituania-România
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net