Pus pe liber de Inter Milano, Christian Eriksen se antrenează în Elveția

Victimă a unui stop cardiac la Euro 2020, Christian Eriksen (29 de ani) n-a mai putut juca fotbal în Italia, contractul său cu Inter Milano fiind anulat. Mijlocașului i-a fost implantat un defibrilator care îi supraveghează ritmul cardiac. El s-a antrenat la finalul anului 2021 în localitatea elvețiană Chiasso.

Christian Eriksen a jucat de 109 pentru naționala mare a Danemarcei (Foto: EPA-EFE)
Christian Eriksen a jucat de 109 pentru naționala mare a Danemarcei (Foto: EPA-EFE)

Eriksen nu s-a întors în Danemarca după ce înțelegerea sa cu campioana Italiei a luat sfârșit. Cum în Peninsulă este interzisă practicarea sportului de performanță de către persoane cu asemenea probleme cardiace, fotbalistul a decis să se pregătească în țara vecină. Potrivit presei elvețiene, acesta a fost văzut antrenându-se pe stadionul „Riva IV” din Chiasso. Și el va urma acolo un program mai lung de pregătire.

Afectat de un stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda (0-1), mijlocaşul danez Christian Eriksen a fost operat la Rigshospitalet din Copenhaga, la mijlocul lunii iunie 2021, pentru instalarea unui defibrilator. Încă de atunci, gazzetta.it a estimat că viitorul mijlocașului danez în Italia este compromis.

Format ca fotbalist la Middlefart G&BK, OB Odense și Ajax Amsterdam, Christian Dannemann Eriksen a fost lansat în fotbalul mare de către gruparea olandeză. Ca senior, a evoluat pentru aceasta între 2010 și 2013 (162 de meciuri și 32 de goluri). A disputat apoi, între 2013 și 2020, 302 meciuri pentru Tottenham Hotspur, marcând de 69 de ori. În sfârșit, în ediția 2020/2021 a devenit campion al Italiei cu Inter Milano (61 de partide, 8 goluri).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net