PSG - Barcelona 4-0 / De ce Luis Enrique este principalul vinovat pentru eșecul Barcelonei

Ultima actualizare:

    Pique, Messi, Busquets și Iniesta trebuie urmăriţi mâine cu Celta Vigo pentru a vedea dacă vor da totul sau o vor lăsa mai moale în aşteptarea lui PSG, caz în care sunt perfect de selectaţi în Star ManagerGetty Images
Pique, Messi, Busquets și Iniesta trebuie urmăriţi mâine cu Celta Vigo pentru a vedea dacă vor da totul sau o vor lăsa mai moale în aşteptarea lui PSG, caz în care sunt perfect de selectaţi în Star ManagerGetty Images

Seara zilei de 14 februarie 2017 a consemant apusul unei dinastii. A fost seara în care această echipă a Barcelonei care, în ultimii 10 ani, s-a identificat cu însăși esența definiției fotbalului, pur și simplu a ajuns la capăt de drum.

PSG nu numai că i-a administrat echipei lui Luis Enrique cea mai severă înfrângere (4-0 în optimile Champions League), dar aproape că a eliminat-o încă din optimi! Iar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în timpul dinastiei lui Messi. 

Nimic nu a fost accidental în felul în care PSG a controlat mijlocul terenului și s-a jucat cu apărarea Barcelonei de fiecare dată când a avut chef. Iar parizienii, care se luptă să redevină lideri în Ligue 1, puteau să mărească proporțiile acestui dezastru. Catalanii au fost norocoși că au scăpat doar cu 0-4. 

Marele vinovat pentru acest rezultat este antrenorul Luis Enrique care, de mult prea multe ori s-a bazat exclusiv pe calitatea fotbaliștilor săi din ofensivă. Numit în urmă cu trei ani la cârma echipei, Enrique s-a bazat mult prea mult pe eficacitatea tridentului din atac format din Messi, Suarez și Neymar (MSN) ignorând carențele de la mijloc și din defensivă. 

Retragerea din activitate a lui Xavi a dereglat jocul de pase de la mijlocul terenului prin care Barcelona își toca adversarul. Nou-veniți Aleix Vidal, Denis Suarez, Arda Turan sau Andre Gomes nu au reușit nici pe departe să suplinească absența lui Xavi. Iar Barcelona a devenit o echipă fără identitate care trăiește doar din sclipirile lui Messi. 

Prin transferurile și schimbările făcute, Enrique a transformat aproape radical linia de mijloc. În plus, renunțând la jocul obsesiv de pase din timpul erei Guardiola, Enrique i-a expus pe Iniesta și pe Busquets. Mizând totul pe forma tridentului MSN, Enrique a dezechilibrat echipa, a renunțat la posesie și a mizat pe transmiterea cât mai rapidă a baloanelor către cei trei fotbaliști din avanposturi. Odată ce aceștia sunt blocați, Barcelona este anihilată și se transformă într-o echipă banală. 

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net