Zi istorică pentru Rapid «Victoria asta este pentru îngerul meu»

A fost o zi istorică pentru Rapid! Formaţia din Giuleşti a cucerit pentru prima dată Cupa României la volei masculin după o finală extrem de spectaculoasă, câştigată cu scorul de 3-1 (22-25, 25-22, 25-14, 28-26) în faţa Stelei. Echipa i-a dedicat victoria antrenorului Dragan Kobiljski, cel care, în urmă cu exact 10 luni, şi-a pierdut una dintre fiice în masacrul de la Belgrad. 

3 martie 2024. Antrenorul poate  zâmbi din nou, după  o victorie istorică. FOTO: Marius Ionescu
3 martie 2024. Antrenorul poate zâmbi din nou, după o victorie istorică. FOTO: Marius Ionescu

La 3 mai 2023, lumea era zguduită de atacul armat petrecut la o şcoală din capitala Serbiei, atunci când un adolescent a ucis cu sânge rece 8 colegi de clasă. Printre victime s-a numărat şi Ema, fiica de doar 13 ani a actualului antrenor al Rapidului. La fix 10 luni de la acea tragedie incredibilă, Dragan Kobiljiski a putut zâmbi din nou: a cucerit cu Rapidul prima Cupă a României la volei masculin din istoria clubului. 

După cum a mărturisit tehnicianul duminică seară, spiritul fiicei lui l-a însoţit în permanenţă în timpul partidei. A simţit-o pe umeri şi l-a împins spre victorie. De aceea, i-a dedicat acest succes. „Da, victoria asta e pentru îngerul meu. Da. Şi am simţit-o în permanenţă pe umerii mei şi m-a ajutat enorm”, a declarat antrenorul Dragan Kobiljski, după meci, pentru Sports Net. 

Unul dintre eroii Rapidului în acest Final Four, ridicătorul Filip Constantin, ştie exact prin ce a trecut antrenorul său în urmă cu zece luni, pentru că anul trecut era împreună cu el la SCM Zalău când vestea tragediei a picat ca un trăsnet. De aceea, a ţinut să dedice succesul tehnicianului şi familiei sale. „Eu am fost acolo alături de Dragan de la bun început şi cumva şi pentru el şi pentru familia lui dedicăm această cupă. E un subiect mai delicat, mi-e greu să vorbesc despre asta, dar da, i-l dedicăm”, a declarat internaţionalul român. 

5 mai 2023. Dragan Kobiljski şi  soţia sa, conducându-şi  fetiţa pe ultimul drum. FOTO: Profimedia
5 mai 2023. Dragan Kobiljski şi soţia sa, conducându-şi fetiţa pe ultimul drum. FOTO: Profimedia

La 3 mai 2023, opt copii şi un paznic au fost ucişi de un elev de 13 ani care a deschis focul într-o şcoală primară din Belgrad. Printre victime s-a numărat şi Ema, fiica de doar 13 ani a actualului antrenor al Rapidului. Conform declaraţiilor martorilor, fata a fost o adevărată eroină, punându-se în faţa armei colegului său şi întrebându-l direct de ce face acest lucru. Din păcate, nu a avut nici o şansă de supravieţuire. În urmă au rămas doi părinţi îndureraţi pe viaţă şi o soră care se vor gândi mereu cu drag şi iubire la ea şi la ce a însemnat pentru toţi cei care au cunoscut-o.

Doliu în voleiul românesc

image

Tragedie în voleiul românesc! Fosta mare jucătoare Ruxandra Dumitrescu, care a jucat atât pentru naționala României, dar și pentru prima reprezentativă a Greciei, a încetat din viaţă la doar 46 de ani! Ea a suferit un infarct în noaptea de duminică spre luni, la câteva ore după ce își condusese echipa, Alpha Volleyball Sibiu, în turneul feminin al categoriei Under 15 din campionatul național. Ruxandra Dumitrescu a jucat în prima ligă la Dacia Piteşti. Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos şi cea mai bună jucătoare a Greciei la JO de la Atena din 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 10.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net