Ce proceduri medicale inedite sunt folosite pentru recuperarea lui Gabriel Cotabiţă. Artistul se reface într-un an VIDEO EXCLUSIV

În cazul pacienților cu afecțiuni cerebrale, acele de acupunctură se inserează în coloană, mâini, picioare și scalp
În cazul pacienților cu afecțiuni cerebrale, acele de acupunctură se inserează în coloană, mâini, picioare și scalp

Gabriel Cotabiţă a început un program complex de recuperare la Spitalul Elias, unde a fost transferat marţi. Surse medicale ne-au declarat că artistul beneficiază chiar şi de şedinţe de acupunctură. Dr. Codruţ Ţuţu, specialist în această tehnică, ne explică cum îl ajută pe cântăreţ această procedură.

A rămas cu leziuni cerebrale grave după stopul cardio-respirator suferit în 8 mai, în timp ce se afla într-o sală de sport a unui hotel din Capitală. Gabriel Cotabiţă (59 de ani) are însă o putere fantastică de recuperare, uimindu-i pe medici după ce a ieşit din coma în care a stat trei săptămâni. Marţi, după mai bine de o lună de internare la Terapie intensivă, artistul a fost transferat la Clinica de Recuperare a Spitalului Elias, unde a început diverse proceduri, printre care kinetoterapie, fizioterapie, psihoterapie, dar şi acupunctură, potrivit unor surse medicale.

Click! a stat de vorbă cu unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în acupunctură din ţară, dr. Codruţ Ţuţu, care ne-a explicat în ce constă această tehnică şi ce şanse de recuperare are un bolnav în situaţia lui Gabriel Cotabiţă.

„Dacă pacientul este recuperabil, sunt şanse foarte mari ca acesta să-şi revină complet cu ajutorul acupuncturii. Eu folosesc această tehnică în combinaţie cu plantele. Este vorba de anumite ierburi folosite de japonezi şi chinezi de peste 2000 de ani, plante care ajută la recuperarea neuronilor”, ne-a spus dr. Codruţ Ţuţu. Potrivit acestuia, acupunctura tonifică, practic, toate organele, echilibrează sistemul energetic al organismului şi direcţionează respectivele ierburi către organele afectate”, a completat specialistul. În general, un bolnav are nevoie de circa trei şedinţe de acupunctură pe săptămână pentru a avea rezultate.

„În cazul pacienţilor cu probleme cerebrale, acele de acupunctură se inserează în mâini, picioare, în coloana vertebrală şi pe suprafaţa scalpului. Trebuie spus că un singur ac are circa zece acţiuni diferite în organism”, ne-a mai declarat dr. Codruţ Ţuţu.

În privinţa duratei tratamentului în cazul pacienţilor cu leziuni cerebrale, medicul spune că aceasta „variază între un an şi doi ani, în funcţie de fiecare bolnav în parte”.

Alexandru Culcea, în timpul unei proceduri Reiki
Alexandru Culcea, în timpul unei proceduri Reiki

Dr. Codruț Țuțu este specialist în acupunctură, apifitoterapie, oncologie și psihologie medicală. „Consider că fiecare pacient are resursele necesare și forța de a depăși boala. De multe ori, am preluat cazuri pentru care medicina alopată nu mai avea soluții, am lucrat alături de pacienții mei și am reușit împreună”, spune medicul.

Tehnică veche de peste 2000 de ani

Dr. Codruț Țuțu
Dr. Codruț Țuțu

Acupunctura a luat naștere în China în urmă cu mai bine de 2000 de ani, unde se folosește pentru tratarea diverselor afecțiuni, dar și pentru calmarea durerii. Tehnica se bazează pe inserția unor ace în puncte specifice ale corpului pentru a îmbunătăți sănătatea corpului. De obicei, în cadrul unei ședințe de acupunctură nu se folosesc mai mult de 10-15 ace, iar durata acesteia este de circa 20 de minute. Acele folosite sunt doar cu puțin mai groase decât firul de păr (în general, se folosesc ace cu diametru de 0,20-0,25 mm). Înțeparea punctelor de acupunctură este una foarte fină. Atunci când acul ajunge în punctul de acupunctură, senzațiile pot varia, de la senzația de impuls electric la cea de căldură locală.

Maeştrii Reiki îl ajută pe cântăreţ


    Alexandru Culcea, în timpul unei proceduri Reiki
Alexandru Culcea, în timpul unei proceduri Reiki

Alexandru Culcea, maestru Reiki (n.r. - sistem de terapie energetică, inventat de japonezi, în care nu se foloseşte energia personală a terapeutului, ci “energia universală”), a declarat, de curând, pentru Click!, că îl ajută pe Cotabiță cu tratamente la distanţă. „Am lucrat energetic pentru corectarea afecţiunilor instalate în chakre (centrele energetice ale corpului-n.r.), pentru repoziţionarea meridianelor energetice, care nu mai erau nici unul la locul lor. Asta a fost marea lui cumpănă. Fac un apel la toţi maeştrii Reiki, care au capacitatea să lucreze la distanţă, să se concentreze măcar 15 minute pe zi pentru Cotabiţă, să se elibereze de toate piedicile, pentru a-i permite să se vindece”, a spus Culcea. Și Cotabiță e un practicant Reiki de mai bine de zece ani.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (4) jpg
foto1 jpg
front 2 (captura video) jpg
Alina jpeg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
alexandra dinub jpg
image
image
image
image
image
image
sotie tommy lee jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (8) jpg
cub nicoleta voicu png