Un copil român de 11 ani, în finala unui concurs italian de muzică! VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un băiat în vârstă de 11 ani, din Iaşi, a ajuns în finala concursului italian „Ti lascio una canzone”, difuzat de Rai 1. Ştefan Atîrgoviţoae a câştigat cea de a zecea etapă, şi ultima, a emisiunii, cu piesa „Casa Bianca” de Don Bachy.

Locul lui Ştefan în finală era fost asigurat încă din etapa a doua când a primit premiul juriului pentru interpretarea piesei „Una canzone per te”.

Performanţa tânărului român este cu atât mai mare, având în vedere că din cele 10 cântece selectate pentru finala care va fi difuzată sâmbătă, 26 noiembrie, două sunt interpretate de Ştefan.

Talentul lui Ştefan a fost remarcat de mama lui chiar pe când acesta avea puţin peste doi ani.

„Am înregistrări cu el când stătea în pătuţ şi se legăna şi încerca să reproducă cuvinte. Era foarte mic şi nu se înţelegea, dar treptat am sesizat că muzica pe care o auzea încerca să o reproducă“, a declarat Carmen Atîrgoviţoae, mama lui Ştefan.

La vârsta de 5 ani şi jumătate mama sa a hotărât să-l înscrie la Şcoala Populară de Arte, singura instituţie care îl primea la o vârstă atât de fragedă, după ce l-a auzit pe acesta reproducând o piesă a lui Goran Bregovic.

simeon stalpnicul png

După doar un an a fost înscris în paralel şi la Palatul Copiilor, la profesoara de canto Anca Apetroaiei. După doar şase luni de repetiţii au venit şi primele recompense pentru munca depusă.

 „În 2008 a început să participe la concursuri şi atunci a obţinut două trofee dintre cele mai importante, «Ti amo» şi «Cerbul de Aur». Acum are foarte multe medalii, diplome şi trofee. La toate competiţiile la care a participat a urcat pe podium“, a spus mama băiatului.

Şi-a sacrificat de la vârsta de şase ani toate vacanţele, însă nu are nici cel mai mic regret.

„Îmi place foarte mult ceea ce fac. Nu mă plictisesc niciodată şi chiar vreau să fac o carieră din muzică. Toată munca şi efortul profesorilor care se ocupă de mine au fost răsplătite prin premiile pe care le-am obţinut“, a mărturisit Ştefan.

Răsplata cea mare a venit însă anul acesta când a fost selectat în finala festivalului Sanremo Junior cu piesa „În paşi de step“, semnată de compozitorul Jolt Kerestely. 

Ieşeanul a demonstrat că talentul său este fără margini şi s-a clasat pe prima poziţie a concursului desfăşurat în Italia, care a reunit participanţi din 16 ţări.

„Acesta este premiul meu de suflet. Şi celelalte contează, dar acesta reprezintă cea mai mare realizare a mea. Când sunt pe scenă nu am niciun fel de emoţie, mă simt în mediul meu. Vreau să iau cât mai multe premii“, a mai spus Ştefan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mihaela radulescu jpg
cristina mare jpg
Ozana Barabancea, o femeie fericită
Banner Titi Aur
heidi klum profimedia jpg
sofia  vergara emmy 2024 gettyimages jpg
florin piersic david popovici colaj click jpg
banner Iulian Lemnaru
image
actualitate.net
image
actualitate.net