Un film despre turismul sexual din Kenya, în centrul atenţiei la Cannes


    Peter Kazungu şi Inge Maux, pe covorul roşu de la Cannes
Peter Kazungu şi Inge Maux, pe covorul roşu de la Cannes

«In Paradise: Love», prima parte dintr-o trilogie regizată de Ulrich Seidl, a produs rumoare la Festivalul de Film de la Cannes, după ecranizarea de ieri. Aceasta este una dintre cele 22 de producţii care concurează pentru Palme D'or.

Filmul are ca subiect principal turismul sexual din Kenya, destinaţie pentru care optează multe femei europene bogate în căutarea erotismului. Margarethe Tiesel joacă rolul Teresei, o mamă divorţată care îşi trimite fiica într-o tabără de slăbit şi apoi pleacă în Kenya, la recomandarea unei prietene care îi povestise despre orgiile sexuale pe care le prestează tinerii de acolo contra cost.

În cea mai mare parte a filmului, Teresa apare goală-puşcă sau în scene explicite cu bărbaţi negri.

"N-a fost uşor, asta e adevărat. A fost o provocare să trec de anumite limite pe care le aveam, dar regizorul m-a asigurat de la bun început că nu voi face nimic din ce nu îmi doresc", a declarat Margarethe Tiesel, interpreta rolului principal.

Femeia îl cunoaşte pe Munga, cu care începe o relaţie şi în care are încredere că nu îi vrea de fapt banii. Însă nu trece mult timp şi tânărul începe să îi ceară diverse sume: pentru copilul surorii lui, pentru şcolarizarea verişorului, pentru tatăl său grav bolnav, dar niciodată pentru el.

Producţia a primit critici contradictorii la Cannes. În timp ce unii au admirat curajul actorilor de a se expune în acest fel, alţii au acuzat regizorul că a reprodus pur şi simplu turismul sexual.

"Femeile bogate din Europa exploatează băieţii africani. Dar e o afacere şi pentru ei, pentru că se aleg cu bani. Rolul meu ca regizor a fost să relatez lucrurile cât s-a putut de sincer, indiferent că au fost pozitive, negative sau pesimiste", a explicat Seidl, regizorul producţiei.

FotoJet (11) jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (10) jpg
foto1 jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
front 2 (captura video) jpg
alexandra dinub jpg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
image
image
image
image
image
image
sotie tommy lee jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (8) jpg
cub nicoleta voicu png