25 de ani de la lansarea melodiei "Vogue", a Madonnei. Ce cadou i-au făcut dansatorii VIDEO

Ultima actualizare:

    Madonna a scris istorie în lumea muzicală în 1990, cu videoclipul piesei "Vogue"captură: YouTube
Madonna a scris istorie în lumea muzicală în 1990, cu videoclipul piesei "Vogue"captură: YouTube

La ceas aniversar, Jose și Slam, doi dintre dansatorii care au făcut istorie cu mișcările lor în celebrul videoclip al Madonnei, "Vogue", au reeditat o parte din dansul care i-a consacrat pe scena internațională, în anii '90.

Pe 20 martie, 1990, Madonna avea să scrie istorie, cu lansarea videoclipului la "Vogue", una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, informează madonna-art-vision.com. Filmat în alb-negru, faimosul videoclip regizat de David Fincher, a fost inspirat de coregrafii Jose și Luis Xtravaganza, din "Harlem Ball House", o importantă comunitate culturală a vremii.

În 1990, Madonna a făcut celebre mișcările vogue în cadrul turneului "Blond Ambition", iar Jose și Salim Gauwloos, poreclit Slam, au devenit staruri internaționale pentru milioanele de fani homosexuali ai cântăreței. Cele două figuri emblematice din videoclipul Vogue, care în prezent predau lecții de dans, s-au reîntâlnit recent la Los Angeles și au filmat un scurt videoclip, în care demonstrează fanilor că încă mai pot reedita mișcările artistice de acum 25 de ani.

"Vogue” este un cântec înregistrat de Madonna în 1989 pentru coloana sonoră a filmului "Dick Tracy", intitulată "I'm Breathless". Acesta trebuia să fie fața B a melodiei "Keep It Together” înainte să devină unul din cele mai mari hit-uri ale cântăreței, dar și al muzicii pop în general, odată cu lansarea sa din 1990. A ocupat prima poziție în peste 30 țări de pe toate continentele, inclusiv în Australia, Canada, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite și a fost comercializat în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, fiind al doilea cel mai bine vândut disc single al Madonnei, după "Hung Up". Hit-ul a fost inclus pe compilațiile "The Immaculate Collection" (1990) și "Celebration" (2009). Deși nu Madonna a inventat mișcările de dans specifice, termenul este cel mai des asociat cu ea, nu cu comunitatea gay, de unde sunt originare.

Tributul unui fan adus piesei Vogue

În urmă cu trei ani, după ce Madonna a cântat la finala Super Bowl, din Statele Unite ale Americii, un fan înfocat din Spania, Fredy Rincon, a compilat câteva dintre spectacolele cântăreței și a editat o variantă cu cele mai bune versiuni ale melodiei "Vogue". Pe 20 martie, când s-au împlinit 25 de ani de la lansarea acestui videoclip, admiratorul artistei a publicat pe YouTube videolcipul tribut al piesei "Vogue".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net