Actorul american Dennis Berry a murit! Fostul soț al Annei Karina avea 76 de ani

Ultima actualizare:

    Dennis Berry și Anna Karina, în 2016Foto: Getty
Dennis Berry și Anna Karina, în 2016Foto: Getty

Doliu în lumea filmului! Regizorul, scenaristul şi actorul american Dennis Berry, care a fost soţul actriţelor simbol din Noul Val Jean Seberg apoi Anna Karina, a murit sâmbătă, la vârsta de 76 de ani. Vestea tristă a fost dată de către agentul său.

"Regizorul Dennis Berry s-a stins la Paris pe 12 iunie, la ora 9.45. Înconjurat de toată dragostea prietenilor săi, el pleacă să o reîntâlnească pe Anna Karina", care a murit în 2019, a spus agentul său Ouarda Benlaala. 

Dennis Berry- biografie

Născut în Statele Unite, Dennis Berry trăia la Paris din anii '70. El s-a căsătorit în 1972 cu actriţa americană Jean Seberg, care a jucat cu Jean-Paul Belmondo în "A bout de souffle" de Jean-Luc Godard în 1960. Cuplul era deja separat la moartea actriţei în 1979. 

În 1982, el se căsătoreşte cu daneza Anna Karina, care a jucat în mai multe filme de Jean-Luc Godard, între care "Pierrot Le Fou". A fost a patra căsătorie pentru Karina şi ultima. În 2018, ea spunea, un pic neîncrezătoare, "sunt căsătorită de 40 de ani cu acelaşi bărbat", într-un interviu pentru AFP.           

Dennis Berry, fiul lui John Berry, regizor şi el, a avut mici roluri alături de staruri precum Alain Delon şi Jean-Paul Belmondo (în "Borsalino") şi chiar cu Johnny Hallyday şi cu regizori Jules Dassin, Eric Rohmer, Jacques Rivette, Carlo Lizzani, Jacques Deray sau André Téchiné.

Ca regizor, el a semnat în 1975 "Le Grand Délire" - primul său film - cu Jean Seberg şi Isabelle Huppert. În 2017, el îi dedică un documentar soţiei sale: "Anna Karina, souviens-toi". Ultimul lui film, "Sauvages", a fost lansat în 2019.

Dennis Berry a realizat mai multe seriale de televiziune, precum "Highlander" - în care Marion Cotillard are primele apariţii într-un episod din 1992-, "Stargate  Sg-1" sau "La Crim''.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net