Bruce Springsteen, mai bogat cu jumătate de miliard de dolari

Ultima actualizare:

Bruce Springsteen şi-a vândut toate cântecele companiei Sony Music cu 500 de milioane de dolari. Artistul în vârstă de 72 de ani a ajuns, astfel, la averea uriaşă de 650 de milioane de dolari. El l-a depăşit pe Bob Dylan, care anul trecut şi-a vândut cântecele cu circa 400 de milioane de dolari. 

Bruce Springesteen se luptă de decenii cu depresia
Bruce Springesteen se luptă de decenii cu depresia

Celebru pentru rock-ul său romantic şi versurile sale poetice, Springsteen a lansat numeroase hit-uri, între care se numără: „Born in the USA”, ”Dancing in the Dark” şi ”Born to Run”. A compus muzică pentru mai multe filme, dintre care, pentru coloana sonoră a filmului „Philadelphia”, din 1993.

Supranumit „The Boss”, Springsteen a vândut peste 120 de milioane de discuri în lume, figurează pe locul 36 în lista celor 100 cei mai mari cântăreţi din toate timpurile, stabilită de revista „Rolling Stone” şi pe locul 23 în lista celor 100 cei mai mari artişti în viaţă.

Bruce Springsteen, un artist complet

Mama lui Bruce Springsteen, Adele, a fost de origine italiană, iar tatăl, Douglas Frederick Springsteen, de origine irlandeză. Atras de talentul lui Elvis Presley şi textele lui Bob Dylan, Bruce şi-a pus în cap să-şi încerce norocul în muzică. Mama lui i-a făcut cadou prima chitară. A început apoi să compună, în ciuda faptului că tatăl a încercat să-l descurajeze în privinţa alegerii unei cariere muzicale. Însă Bruce nu se lasă şi începe să se producă alături de diverse trupe, cum ar fi Castiles, Dr. Zoom & the Sonic Boom şi Steel Mill. Ajutat de descoperitorul de talente John Hammond, îşi lansează primul album, ”Greetings from Asbury Park, New Jersey”, în 1973. Deşi vânzările sunt mediocre, se bucură de aprecierea criticilor. Primul mare succes al său a fost al treilea album de studio, „Born to Run”, din 1975. Apoi succesele au curs şi i-au adus 20 de premii Grammy. Între anii 2010 şi 2019, turneele lui au generat mai mult de 840 de milioane de dolari.

A lansat numeroase hit-uri, între care se numără: ”Born in the USA” și ”Born to Run”
A lansat numeroase hit-uri, între care se numără: ”Born in the USA” și ”Born to Run”

În cartea sa autobiografică, ”Born to Run”, publicată în 2016, artistul a dezvăluit că s-a luptat timp de decenii cu depresia. „Este ceva care reprezintă o parte din viaţa mea. De obicei, este în regulă, dar, precum «câinele negru» al lui Chruchill, încă mai sare şi mă muşcă de fund uneori”, a scris el.

Click! spune

Anul trecut, Bob Dylan şi-a vândut întregul catalog de 600 de cântece cu circa 400 de milioane de dolari. Cumpărătorul a fost compania Universal Music Group. Cântăreţul Paul Simon, în vârstă de 79 de ani, şi-a vândut de asemenea întreg catalogul muzical companiei Sony Music Publishing cu 250 de milioane de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Coadă la Caritas, în faţa sediului ziarului "Mesagerul Transilvan"
image
image
image
image
image
image
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
Bebelus, sarcina  jpg
banner hoteluri vedete png
image
actualitate.net
image
actualitate.net