Denzel Washington: „Sunt foarte mândru că sunt de culoare“

Ultima actualizare:

    Denzel Washington are 61 de anifoto: Getty Images
Denzel Washington are 61 de anifoto: Getty Images

Are un profund spirit justiţiar, dar, prins între lumea care l-a făcut celebru şi misticism, crede că, înainte de toate, dreptatea îi aparţine lui Dumnezeu.

Fie că joacă în drame sau în filme de acţiune, cel mai adesea în roluri de militar sau de angajat al forţelor de ordine, fanii vor mereu să-l vadă pe marile ecra­ne. La fel ca Tom Cruise ori Will Smith, Denzel Wa­shington e unul dintre acei actori de box-office ale căror filme sunt întotdeauna printre cele mai profitabile. Şi, dacă e să ne uităm la conturile sale, Denzel a strâns deja 190 de milioane de dolari. Numai onorariul pentru American Gangster a fost de 40 de milioane! „Los Angeles este un oraş înşelător. Cu cât ai mai mult succes, cu atât ajungi să nu faci nimic, ceea ce cred că este foarte dăunător pentru tine, ca individ. Eu sunt genul de persoană care, dacă nu face ceva constructiv, poate să facă ceva destructiv“, spu­ne actorul care, şi după 30 de ani de carieră, are o agendă încăr­cată. Totuşi, el şi-a exprimat în repetate rânduri preferinţa pentru rolurile „adevărate“, cu greutate, decât pentru cele din filmele de acţiune. „Îmi place să vorbesc. Îmi place să joc. Alergatul, săritul peste tot felul de obstacole şi împuşcatul în stânga şi în dreapta sunt plictisitoare pentru mine.“

Şi, credeţi sau nu, şi Hollywoodul i se pare plictisitor, orbitor şi fără substanţă şi, deşi locuieşte în L.A., preferă să stea retras, pe malul mării, sau să joace şah, în liniştea grădinii din spatele casei. Recunoaşte că-i mai pică în mână câte o revistă de mondenităţi ori câte un ziar politic, dar dacă e să aibă un tabiet acela este că citeşte zilnic versete din Biblie. De altfel, Denzel e unul dintre cei mai credincioşi actori de la Hollywood şi, dacă nu şi-ar fi dedicat viaţa actoriei, probabil ar fi fost un pastor cucernic. Cu atât mai mult cu cât a crescut în casa unui paroh penticostal, Denzel Sr., care l-a în­văţat să-l iubească pe Dumnezeu mai înainte de orice. Iar felul în care tatăl său îşi construia predicile, de la temele de discuţie până la intonaţie, au fost nu doar o sursă de exaltare duhovnicească, ci şi un prim model de oratorie, care avea să-i folosească mult în ac­torie. Tentaţiile îl înconjurau, însă, de pe atunci, căci mama sa, care deţinea prin anii ’50-’60 un salon de cosmetică în Mount Vernon, New York, avea să-i arate, în orele nenumărate petrecute printre pomezi, băi de abur, halate şi ustensile cosmetice, o altfel de lume, în care clientele sale erau preocupate de plăceri lumeşti şi monde­nităţi ieftine. Şi poate tocmai din cauza ciocnirii acestor două lumi echilibrul familiei lor s-a rupt tocmai când Denzel, sora lui mai mare şi fratele său mai mic încercau să-şi proiecteze drumul în viaţă.

Citește pe www.okmagazine.ro un material despre viața lui Denzel Washington!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net