Elton John şi fostul solist R.E.M. se luptă pentru transgenderii din închisori


    Elton John este un apărător al drepturilor homosexualilor şi un luptător contra SIDAfoto: Getty
Elton John este un apărător al drepturilor homosexualilor şi un luptător contra SIDAfoto: Getty

Cântăreţul britanic Elton John şi Michael Stipe, solistul fostei trupe R.E.M., sprijină o campanie care militează pentru drepturile persoanelor transgender aflate în închisori, informează contactmusic.com.

Cei doi artişti, care sunt amândoi gay, au cerut administratorilor de penitenciare din Statele Unite să asigure deţinuţilor transgender o protecţie mai bună, după ce presa americană a relatat pe larg în ultimele zile cazul unei femei transgender care a fost maltratată într-o închisoare din Georgia, scrie Mediafax.

"Femeile transgender din închisorile pentru bărbaţi au drepturi egale în ceea ce priveşte protecţia în faţa violenţei şi a abuzului din închisoare, dar, cu toate acestea, continuă să se confrunte cu nedreptăţi îngrozitoare", au scris cei doi cântăreţi într-o declaraţie comună dată publicităţii în cursul zilei de marţi. "De obicei, cele mai multe dintre agresiuni rămâne neraportate, deoarece făptaşii sunt gardieni, administratori sau alţi angajaţi din penitenciare. Acest lucru este scandalos, iar mesajul transmis este unul oribil: violenţele asupra persoanelor transgender şi discriminarea lor sunt nu doar permise, ci rămân nepedepsite", spun cei doi artişti.

Săptămâna trecută, Departamentul de Justiţie din Statele Unite a stabilit că administratorii şi gardienii din închisorile americane trebuie să trateze problemele care ţin de identitatea de gen a deţinuţilor la fel cum tratează orice altă afecţiune medicală sau mintală. Această decizie a fost luată după procesul intentat, în luna februarie, împotriva Administraţiei penitenciarelor din statul Georgia de Ashley Diamond, o femeie transgender. Potrivit documentelor oficiale prezentate în acel proces, administratorii unei închisori din Georgia nu au oferit reclamantei, o femeie transgender în vârstă de 36 de ani, un tratament adecvat pentru o afecţiune cunoscută sub numele de "disforie de gen", o tulburare de identitate sexuală. Ashley Diamond a afirmat, de asemenea, în acel proces că a fost agresată sexual şi ridiculizată de multe ori în timpul perioadei de detenţie.

Elton John s-a declarat bisexual în 1976, la începutul carierei sale, într-o perioadă în care astfel de recunoaşteri ale orientării sexuale erau rare. În 1984, cântăreţul s-a căsătorit cu o femeie, dar a divorţat patru ani mai târziu. Ulterior şi-a făcut publică homosexualitatea şi a devenit un apărător al drepturilor homosexualilor şi un luptător contra SIDA.

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
FotoJet jpg
antonia sexy jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
image
image
image
image
image
image
foto 1   Dan Negru (1)B jpg
oana roman si marius elisei
FotoJet jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
Noah Cyrus jpg
Ben Affleck jpg