Hollywood-ul e în doliu după pierderea actorului Gene Wilder

1971. În filmul “Fabrica  de ciocolată”
1971. În filmul “Fabrica de ciocolată”

Legendarul actor Gene Wilder suferea de Alzheimer de ani buni. În noaptea dintre 29 august spre 30, cea de a patra soţie a lui, Karen Bayer, a realizat că acela care l-a interpretat pe Willie Wonka nu se va mai trezi niciodată din somnul în care căzuse.

Întreaga planetă îl iubea pe Gene Wilder (n.r. pe numele său real Jerome Silberman) pentru rolurile sale din filmele „Bonnie şi Clyde” (1967), „Începe revoluţia fără mine” (1970), „Willy Wonka şi fabrica de ciocolată” (1971), “Şei în flăcări” (1974) sau „Unul nu aude, celălalt nu vede” (1989). Actorul s-a stins  din viaţă în urma unui stop respirator, după o lungă luptă cu maladia Alzheimer. Wilder a fost căsătorit de patru ori cu: Mary Mercier (1960-1965), Mary Joan Schutz (1967-1974) care i-a dăruit o fiică (Katherine Wilder), Gilda Radner (1984-1989) şi cu Karen Bayer din 1991 şi până în ultima clipă.


    1971. În filmul “Fabrica  de ciocolată”Foto: Guliver/ Splash news
1971. În filmul “Fabrica de ciocolată”Foto: Guliver/ Splash news

A debutat în filmul „Bonnie şi Clyde”, după ce a absolvit facultatea de teatru din Iowa şi s-a angajat şofer de limuzină în Los Angeles. De-a lungul unei cariere de aproape 50 de ani, Wilder a strâns o avere de 20 de milioane de dolari. Singura lui moştenitoare este fiica lui, Katherine, care i-a fost alături în ultimele clipe din viaţă. Prietenii au spus la moartea lui că „a luat biletul de aur (n.r. intrarea în Fabrica de Ciocolată) pentru Rai”.

Russell Crowe: „Am văzut de 7 ori filmul «Şei în flăcări» cu amicii. Gene Wilder eşti un geniu. Odihneşte-te în pace!”Mel Brooks: „Unul dintre cele mai mari talente ale timpurilor noastre. A binecuvântat fiecare film în care a jucat cu magia lui şi pe mine m-a binecuvântat cu prietenia lui”.Billy Crystal: „Gene Wilder a fost un gigant al comediei. Filmele lui inspiră generaţii. A fost un geniu”.Steve Martin: „Adio, Gene Wilder. Ai fost unul dintre cei mai mari comici. Întotdeauna original şi surprinzător”.Jim Carrey: „Gene Wilder a fost cea mai distractivă şi dulce energie care a luat vreodată formă umană. Dacă există Rai, atunci el are un bilet de aur”.

FotoJet (4) jpg
mihai bendeac jpg
cub toma caragiu png
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
alexandra dinub jpg
calendar ortodox 2021 6 februarie sfintii cuviosi varsanufie cel mare si ioan profetul doxologia jpeg
cadouri pentru sfantul valentin jpeg
image
image
image
image
image
image
mihai bendeac jpg
sotie tommy lee jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (8) jpg