Iubirea interzisă dintre Freddie Mercury și Mary Austin: „Nu ești bisexual, ești gay!”

Ultima actualizare:

Povestea de dragoste dintre Freddie Mercury și Mary Austin a fost cea mai neconvețională din istoria muzicii pop.

Pe de-o parte, îl avem pe rebelul solist al trupei Queen care a rămas în memorie nu numai cu colecția impresionantă de hituri, ci și cu o declarație absolut șocantă: „Mă culc cu oricine, fie că e vorba de o femeie, de un bărbat sau de o pisică!” De cealaltă parte este Mary Austin, singura femeie care l-a înțeles pe delin pe Freddie Mercury. Ea trăiește, în vestul Londrei, în vila în care a murit Freddie, în 1991. 

Relația lor, mai puțin cunoscută, a apărut în atenția publicului odată cu lansarea filmului Bohemian Rapsody, o biografie care trece în revistă toate momentele importante din viața lui Freddie Mercury. Filmul va rula pe marile ecrane începând cu data de 26 octombrie.

Atunci când trailerul filmului a fost difuzat, prima reacție a opiniei publice a fost să creadă că nu e vorba decât despre intenția de a-i spăla imaginea solistului. Adevărul este că dragostea pe care Freddy i-a purtat-o lui Mary a fost cât se poate de reală. 

Mulți au crezut ca ea i-a stat alături pentru a fi un paravan pentru relațiile homosexuale pe care solistul trupei Queen le avea. Dar, de fapt, el chiar a iubit-o! Nu numai că a cerut-o de nevastă, dar i-a lăsat după moarte o casă superbă situată în Kensington, una dintre cele mai luxoase zone din Londra, și care azi valorează 25 de milioane de lire sterline.

„Toți iubiții mei m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary, dar acest lucru era pur și simplu imposibil. Singurul prieten pe care l-am avut în viață a fost ea și nu am vrut pe nimeni altcineva. Aveam încredere unul în altul iar acest lucru era suficient pentru mine. Nu puteam să mă îndrăgostesc de un bărbat în același mod în care eram de Mary”, avea să spună Freddie Mercury la un moment dat. 

Freddie Mercury, pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, a cunoscut-o pe Mary în anul 1969, la cinci ani de când se mutase în Londra. Pe-atunci, cei doi aveau 24, respectiv 19 ani. Ea lucra într-un magazin de haine și acolo s-au și cunoscut. 

Ziua în care Mary i-a spus lui Freddie că știe că e homosexual

Afecțiunea lui Mary pentru Freddie a trebuit întotdeauna să concureze cu determinarea solistului de a se impune în lumea muzicii, dar artistul i-a cerut mâna în anul 1973, exact când trupa Queen a scos primul album. I-a dedicat cântecul „Love of My Life” iar momentul în care i-a dăruit inelul de logodnă a fost fermecător. „Am rămas fără cuvinte, pur și simplu nu înțelegeam ce se întâmplă”, avea să mărturisească Mary. 

Cu toate acestea, ei nu au făcut pasul decisiv. Freddie i-a ignorat apropourile atunci când au trecut pe lângă un magazin de rochii de mireasă și acela a fost momentul când și-a dat seama că nu îi va putea fi fidel, întrucât se simte atras de bărbați. Mary a devenit suspicioasă, dar întotdeauna și-a ținut nervii în frâu și nu l-a confruntat. Din fericire, solistul a avut decența de a i se confesa, în 1976, spunându-i că este bisexual. În film, Mary rememorează discuția intimă pe care a avut-o cu el. „Nu voi uita niciodată acel moment. Țin minte că i-am spus <<Nu, Freddie, nu cred că ești bisexual. Cred că ești gay!>>”

După acest moment, Mary s-a mutat într-un apartament iar stilul lui de viață s-a schimbat radical. Lua parte la orgii sexuale cu bărbați, începuse să ia cocaină, consuma sticle de vodkă în fiecare zi și avea dese ieșiri violente. Mary i-a rămas alături, lucrând pentru compania care manageria trupa. 

La un moment dat, ea i-a cerut să-i ofere un copil, dar Freddie nu a putut. „Te iubesc, dar nu mai pot face dragoste cu tine.” Poate că, un alt răspuns i-ar fi nenorocit viața lui Mary pentru că, la acea vreme, artistul se infectase, deja, cu virusul HIV. Atunci când a fost diagnosticat în 1987, nu exista tratament pentru această boală. 

Dându-și seama că zilele lui erau numărate, Freddie a semnat un testament în septembrie 1991, lăsându-i lui Mary moștenire jumătate din averea sa, iar restul a fost împărțit cu familia și prietenii săi. 

În ziua morții sale, Mary l-a ținut de mână și i-a spus că-l iubește. Văzând că solistul este vlăguit și nu mai poate răspunde, a părăsit încăperea în lacrimi. După moartea lui, femeia i-a depus, în secret, cenușa, într-un loc știut numai de ei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
† Iurie Darie jpeg
cub Alexandru Ciucu png
gabriela botezat irinel columbeanu jpg
banner Oana Zăvoranu și Alex Ashraf png
ela craciun jpg
banner ioana și ilie nastase png
lora ionut ghenu colaj instagram jpg
front sabie 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net