Jamie Oliver riscă să plătească daune de 1,2 miliarde de dolari pentru că a promovat alimentaţia sănătoasă


    Jamie Oliver
Jamie Oliver

Realizatorul de emisiuni culinare Jamie Oliver riscă să plătească despăgubiri însemnate unei companii americane care l-a dat în judecată pentru criticile sale referitoare la carnea procesată mecanic.

Compania Beef Products Inc, din Dakota de Sud,  îi cere daune de 1,2 miliarde de dolari, potrivit Fox News.  Conducerea companiei susţine că bucătarul a lansat informaţii „false şi defăimătoare” despre produsul lor, care era foarte popular.

Jamie Oliver a vorbit pentru prima dată despre carnea procesată mecanic, poreclită de el „mâzgă roz”, într-un episod al emisiunii sale, în mai 2011. El a afirmat ca acest produs conţine foarte puţină carne de vacă şi este tratat cu amoniac, fiind folosit ulterior la hamburgeri sau plăcinte cu carne.

Declaraţia lui a dus la realizarea mai multor reportaje pe acest subiect. În scurt timp, a urmat un adevărat boicot din partea consumatorilor şi chiar a magazinelor, care nu mai doreau să vândă produse care conţin „mâzga roz”.

Prin criticile sale, Jamie Oliver a adus pagube uriaşe companiei din Dakota de Sud: trei din cele patru fabrici au fost închise, iar vânzările au scăzut cu 80%. Peste 700 de muncitori au fost concediaţi, iar compania încă pierde lunar 20 de milioane de dolari.

manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
bacteria care te poate ucide
pele gettyimages 841963610 jpeg
Anamaria Prodan
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ivana Knoll FOTO Instagram png
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
vin fiert shutterstock 1207175692 jpg
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg