Joaquin Phoenix a slăbit 23 kg pentru a juca în «Joker»

image
După - În “Mizerabilii”, slabă moartă

A dat lovitura cu un rol de zile mari, dar pentru asta a făcut sacrificii extraordinare! Actorul Joaquin Phoenix a trebuit să slăbească 23 de kilograme pentru a juca rolul principal din filmul “Joker”.

Phoenix (44 de ani) face un rol de zile mari în “Joker”. Datorită lui, filmul regizat de Todd Phillips a fost aplaudat în picioare preţ de opt minute după ce a fost proiectat în premieră la Festivalul de Film de la Veneţia. Toată lumea se aşteaptă ca starul să câştige în sfârşit Oscarul, după trei nominalizări la mult râvnitul premiu. Însă Phoenix a trebuit să facă eforturi incredibile pentru a intra în pielea personajului şocant, extrem de slab, încât i se văd, îngrozitor, coastele şi omoplaţii în relief. De la greutatea pe care o avea de 86 kg, la 1,74 de metri înălţime, el a trebuit să slăbească până la 63 kg. Iniţial s-a zvonit că actorul nu a mâncat decât un măr pe zi pentru asta.

image
Înainte - Anne Hathaway avea o siluetă perfectă

Însă Joaquin Phoenix a dezminţit categoric acest lucru. El susţine că a mâncat şi altceva în afară de mărul zilnic, care este sănătate curată. Starul a dat asigurări că a slăbit, sub supravegherea unui medic de încredere, cu legume verzi, îndeosebi fasole verde, şi salate fierte la abur. Dieta sa drastică a durat patru luni. “La început, eu am crezut că Joker trebuie să fie mai corpolent, dar Todd Phillips mi-a atras atenţia că va trebui să încarnez un personaj extrem de slab”, a dezvăluit actorul.

Joaquin Phoenix a recunoscut că regimul draconic de slăbit l-a afectat foarte mult psihic. Ba chiar a fost la un pas să o ia razna din cauza acestuia. În afara regimului de slăbire, starul a trebuit să facă şi alte pregătiri serioase pentru rol: “Am învăţat dansul şi contorsionismul. Nu m-am lăsat influenţat de interpretări anterioare ale personajului. Eu am făcut studii serioase pentru ca să fac cel mai bun rol. Din fericire, regizorul mi-a dat destulă libertate pentru asta”. Şi i-a reuşit. Deja criticii de film spun că versiunea lui Phoenix pentru Joker va rămâne în istoria cinematografiei.

Actorul este logodit cu actriţa Rooney Mara din iulie 2019, după o relaţie de trei ani. Între 1995 şi 1998, Joaquin Phoenix s-a iubit cu Liv Tyler. Actorul are o avere de 35 de milioane de dolari.

Şi ei au făcut sacrificii pentru roluri

image
După - În “Dallas Buyers Club”, e un bolnav de SIDA

Actriţa Anne Hathaway (36 de ani) a slăbit 7 kilograme în numai o săptămână pentru a juca rolul Fantine în filmul “Mizerabilii”, în 2012. Ca să reuşească această performanţă, diva, care are o avere de 50 de milioane de dolari, s-a hrănit timp de şapte zile doar cu ridichi şi humus.

image
Înainte - Matthew McConaughey avea o constituţie atletică

Aşa a ajuns în timp record de la greutatea de 56 de kilograme, la numai 49 de kilograme, având o înălţime de 1,70 metri. Hathaway a fost nevoită de asemenea să renunţe la pletele lungi pentru rolul din “Mizerabilii”, însă a susţinut că a făcut-o cu plăcere.

image
Înainte - Joaquin Phoenix era un bărbat corpolent

Matthew McConaughey, care are o avere de 100 milioane de dolari, a slăbit 20 de kilograme ca să joace rolul unui bolnav de SIDA în filmul “Dallas Buyers Club”, în anul 2013. S-a ales cu o statuetă Oscar, datorită acestui sacrificiu, dar a rămas impotent temporar.

image
Înainte - Matthew McConaughey avea o constituţie atletică

Înainte de a se pune pe slăbit avea 80 de kilograme, în timp ce juca în film cântărea doar 60 de kilograme, la înălţimea de 1,79 metri.

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
Vulcan. Foto: Daniel Guță
Accident FOTO ISU Arad jpeg
image
image
image
image
BeFunky collage (12) jpg
Adda
cub nicoleta luciu animat gif
simona gherghe
Adelina Pestrițu
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf