Mariah Carey suferă de bipolaritate. „Am trăit în negare și izolare!”

Ultima actualizare:

    Mariah Carey suferă de tulburare bipolară Foto: Arhivă
Mariah Carey suferă de tulburare bipolară Foto: Arhivă

Faimoasa cântăreață, Mariah Carey, a dezvăluit recent că suferă de tulburare bipolară și a povestit despre eforturile constante pe care a trebuit să le facă pentru a duce o viață normală.

Mariah a povestit despre cum lupta constantă pe care a dus-o cu această afecțiune a făcut-o într-un final să admită că are o problemă care necesită tratament. Inițial, cântăreața a refuzat să creadă că este ceva în neregulă cu starea ei de sănătate psihică, și a fost multă vreme astfel, în faza de negare.

Artista, în vârstă de 48 de ani, și-a deschis pentru prima dată sufletul cu privire la afecțiunea bipolară de care suferă, în ultimul număr al revistei People. Ea a declarat că se confruntă cu problemele generate de această boală încă de acum 17 ani. Deși diagnosticul i-a fost pus în 2001, atunci când a fost internată datorită unei căderi psihice, care i-a afectat performanțele artistice, Mariah a declarat pentru revistă ca a negat faptul că ar putea suferi de așa o tulburare gravă. „Nu voiam să cred”, a povestit ea.

Pentru că aceasta s-a aflat mult timp în faza de negare, nu a dorit să ceară ajutorul unui medic specialist și astfel problema s-a agravat în timp, culminând în ultimii doi ani, când din cauză că viața personală, dar și cariera, îi erau vizibil afectate, Mariah a admis într-un final că are nevoie de terapie. „Până recent, am trăit în negare și izolare, temându-mă constant că cineva mă va da de gol. Era însă o povară mult prea greu de dus și nu am mai putut s-o fac. Am căutat și am găsit tratament, m-am înconjurat de oameni pozitivi și am reînceput să fac ceea ce iubesc – să scriu cântece și să fac muzică”, a declarat Mariah Carey.

Deși a dus o viață care sub luminile de la Hollywood părea lipsită probleme, cântăreața a suferit în tăcere ani de zile. Totuși, în ciuda afecțiunii psihice cu care a fost diagnosticată, Mariah s-a aflat mereu în topurile muzicale, cu 18 hituri care au reușit să ajungă pe primele locuri ale clasamentelor.

În prezent, artista merge la terapie și urmează un tratament pentru a trata problema. Tulburarea bipolară se manifestă prin episoade de depresie asociate cu hipomanie (stare exaltare ce nu persistă însă), și persoana afectată poate prezenta simptome precum iritabilitate, insomnie și hiperactivitate urmată de căderi totale de energie.

Tulburarea bipolară afectează în jur de 5% din populația globului și este o afecțiune gravă, de natură psihică, ce face ca persoana în cauză să se afle mereu între două stări extreme de dispoziție.


    Deși suferă de bipolaritate, Mariah se mândrește cu 18 hit-uri în topurile muzicaleFoto: Guliver/Getty
Deși suferă de bipolaritate, Mariah se mândrește cu 18 hit-uri în topurile muzicaleFoto: Guliver/Getty

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net