Michael J Fox, cu mama la golf

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Absent de câţiva ani din viaţa publică, Michael J Fox, de 49 de ani, a ieşit duminică însoţit de mama sa Phyllis Fox, la o partidă de golf.

Vezi şi:

Miracol! Medicii i-au redat vocea după 11 ani!

Papa Ioan Paul al II-lea a vindecat de Parkinson o maicuţă

Evenimentul caritabil s-a desfăşurat sub egida Fundaţiei Michael J Fox anti-Parkinson şi a avut loc în Vancouver, Canada.

Cariera celebrului Michael J Fox a fost retezată sec şi dramatic în 1991 când a fost diagnistocat cu Parkinson.

Abia în 1998 a făcut public acest lucru şi s-a retras din lumea filmului. În urmă cu două săptămâni se scuza că nu poate ajunge la premiile Emmy din cauza bolii.

Carieră de doar 15 ani

Michael J Fox a debutat în 1980 cu filmul „Nebunia de la miezul nopţii". A urmat apoi rolul din serialul „Legături de Familie" (1982-1989), care îi aduce un Glob de Aur. În 1988 se însoară cu actriţa Tracy Pollan, care îi dăruieşte patru copii.

În 1985 începe filmările la trilogia „Maşina Timpului: Înapoi în viitor" pe care le încheie în 1990. Un an mai târziu află că e bolnav de Parkinson însă ascunde acest lucru. Joacă în „Atacul Marţienilor" (1996) şi în serialul „Spin City" (1996-2002). În 1998 pune punct carierei sale.

Din cauza problemelor, îşi mişcă mai greu piciorul stâng

Boala îi provoacă uneori spasme

Parkinson, o boală înfiorătoare

Parkinson este o afecţiune neurologică de care suferă peste 4 milioane de oameni în întreaga lume. În România există aproximativ 40.000 de bolnavi.

Deşi e specifică persoanelor de 60 de ani, Parkinson poate apărea şi la vârste mai fragede (21-40 de ani). Este cauzată de distrugerea neuronilor care produc dopamina (n.r. substanţa responsabilă cu funcţiile de coordonare a mişcării).

image
image
image
image
image
image
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
actorii jpg
zendaya covorul rosu getty (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net