Povestea incredibilă a broșei lui Kate Middleton. A purtat-o și ”soacra” Camilla

Ultima actualizare:
Kate Middleton, 2011
Kate Middleton, 2011

Pentru vizita recentă în Canada, Kate Middleton a deschis cutia cu bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a și a ales de acolo o broșă în formă de frunză de arțar. Este vorba despre o bijuterie cu o istorie specială, pe care au mai purtat-o, înaintea ei, Regina Mamă și Camilla, ”soacra” ducesei de Cambridge.

La sfârșitul lunii septembrie, când Kate Middleton a pus piciorul pe pământ canadian, împreună cu prințul William și cei doi copii ai cuplului, prințul George și prințesa Charlotte, toată lumea a remarcat rochia albastră a ducesei. Puțini au observat broșa purtată de Kate, o bijuterie de familie cu o istorie impresionantă.

Este vorba despre o broșă în formă de frunză de arțar, din platină, încrustată cu diamante. Broșa a împodobit toate ținutele ducesei, ca un veritabil fir roșu al vizitei din Canada.

Kate a purtat această broșă prima oară în 2011, în timpul primei vizite a cuplului britanic în Canada, la numai trei luni după nuntă. Și totuși, aceasta nu poate fi regăsită în cutia cu bijuterii a soției prințului William. Broșa aparține de fapt reginei Elisabeta a II-a, care a moștenit-o de la Regina Mamă.

Regina Mamă, 2000
Regina Mamă, 2000

Un cadou de la regele George VI pentru soția sa, Regina Mamă

În urmă cu 77 de ani, regele George VI, tatăl Elisabetei  II-a, a făcut prima vizită a unui suveran britanic în Cananda, țară din Commonwealth. Înainte de a pleca din Anglia, monarhul i-a oferit soției sale această broșăîn formă de frunză de arțar, emblema Canadei. Prețioasa bijuterie a fost realizată în atelierele bijutierului londonez Asprey & Co. Regina a purtat-o în timpul traversării Atlanticului, la bordul pachebotului ”Empress of Australia” și a folosit-o ca accesoriu de efect de mai multe ori pe parcursul vizitei, motiv de încântare pentru canadieni.

Prințesa Elisabeta, 1951
Prințesa Elisabeta, 1951

Regina Mamă a folosit această bijuterie pe tot parcursul vieții, pentru a-și accesoriza rochiile, paltoanele sau pălăriile, iar în 1951 i-a împrumutat-o fiicei sale, pentru prima vizită oficială a acesteia în Canada. După ce a devenit regină, Elisabeta a II-a a purtat broșa în toate vizitele oficiale în Canada.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Camilla și Prințul Charles, 2009
Camilla și Prințul Charles, 2009

Înainte de Kate, Camilla a purtat broșa în Canada

După moartea Reginei Mame în 2002, la vârsta de 101 ani, frunza de arțar din platină încrustată cu diamante a ajuns în caseta de bijuterii a reginei Elisabeta a II-a. După modelul mamei sale, aceasta din urmă le-a împrumutat-o femilor din familia regală care au vizitat Canada în numele coroanei britanice. Înaintea lui Kate, ”soacra” ducesei de Cambrigde, Camilla a purtat-o în timpul primei vizite în Canada, în calitate de soție a prințului Charles, în 2009.


    Camilla și Prințul Charles, 2009foto: Getty Images
Camilla și Prințul Charles, 2009foto: Getty Images

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
pepe 1 jpg
banner Cornel Palade png
cub anca serea png
image png
Monica Birladeanu decolteu (2) jpg
banner dinu maxer png
banner codin maticiuc png
banner Ella Crăciun png
image
actualitate.net
image
actualitate.net