Povestea incredibilă a primei soții a lui Donald Trump. Ce face acum

simeon stalpnicul png
Ivana Trump a fost prima soție a lui Donald Trumpfoto: Getty Images

Donald Trump s-a însurat nu o dată, ci de trei ori, iar prima soție a actualului președinte al SUA, de care cel mai important om al lumii a divorțat în 1992, atrage în continuare atenția presei. Blondă, cu forme generoase și o inteligență peste medie, Ivana Trump este însă neobișnuit de tăcută de când fostul ei soț s-a instalat la Casa Albă.

Femeia de afaceri în vârstă de 67 de ani s-a măritat cu Donald Trump în 1977 și este mama celor trei copii mai mari ai actualului președintelui american, Ivanka, Eric și Donald Trump Jr. Cuplul a divorțat în 1992, în urma unui proces-maraton care a ținut prima pagină a tabloidelor.

Cine este Ivana Trump și ce mai face ea acum

Ivana Trump, născută Zelnickova, s-a născut la 20 februarie 1949, la Zlin, Cehoslovacia (acum Cehia), și a absolvit prestigioasa Universitate Carol din Praga.

Pasionată de ski, Ivana a practicat acest sport de la o vârstă foarte fragedă. Se pare că era chiar foarte pricepută și că a făcut parte cel puțin dintr-o echipă olimpică de ski a Cehiei, chiar dacă Comitetul Olimpic al Cehoslovaciei a negat aceste informații în 1989.

După un mariaj de scurtă durată eșuat cu un agent imobiliar, Ivana s-a mutat în Canada, a devenit model și l-a întâlnit în Donald Trump în timp ce se afla în New York. Cei doi s-au căsătorit în 1977, transformându-se în cel mai urmărit cuplu din viața mondenă a metropolei. Se pare că Ivana se află la originea poreclei ”The Donald”.

Fotomodel și figură mondenă extrem de activă, Ivana a fost, de asemenea, parteneră de afaceri cu soțul ei.  Conform unui articol din 1990 din revista Vanity Fair, Ivana a fost însărcinată cu supravegherea tuturor lucrărilor de decorare a hotelurilor lui Trump. ”A muncit din greu la asta, chiar dacă își făcea apariția pe șantier îmbrăcată într-un costum Thierry Mugler din lână albă și pantofi Dior bej”, se arată în articolul cu pricina.

Divorțul s-a produs în 1992. Cei doi soți se separaseră cu un an înainte, însă procesul se lungea din pricina pretențiilor financiare ale Ivanei, care spera să obțină un procent mai mare din averea familiei decât fusese stabilit prin contractul prenupțial. Lucrurile s-au așezat după moartea tatălui fostului fotomodel. Ivana și Donald au participat împreună la înmormântare și au ajuns la o înțelegere imediat după acest moment trist, o înțelegere care a rămas secretă.

simeon stalpnicul png
Mamă și fiică! Ivana și Ivanka Trumpfoto: Getty Images

După divorț, Ivana a rămas la fel de activă pe scena mondenă și în lumea afacerilor. Și-a pus semnătura penumeroase articole motivaționale, a lansat propria revistă de lifestyle și a apărut în filmul de comedie ”The First Wives Club” / ”Clubul nevestelor părăsite”, în 1996, cu o replică ce i se potrivea mănușă: ”Doamnelor, trebuie să fiți puternice și independente. Nu vă lăsați copleșite de furie, luați totul”.

La sfârșitul anilor 1990, Ivana a cumpărat un număr mare de acțiuni la al doilea cel mai important ziar din Croația, a scris câteva romane și a lansat propria linie de haine, bijuterii și produse de înfrumusețare. Mai mult, în 2010 a participat la varianta cu vedete a reality show-ului Big Brother, alături de Alex Reid și Dane Bowers.

După despărțirea de Donald Trump, Ivana s-a mai căsătorit de două ori, cu omul de afaceri italian Riccardo Mazzucchelli și fotomodelul italian Rossano Rubicondi. Niciunul din aceste două mariaje nu a durat.

simeon stalpnicul png
Ivana, alături de cel de-al patrulea soț, actorul italian Rossano Rubicondifoto: Getty Images

Despărțiți, dar împreună în afaceri

Chiar dacă s-au șicanat la divorț, cei doi foști soți nu și-au întors spatele unul celuilalt. Ivana și Donald au continuat să facă bani din imaginea pe care și-au construit-o împreună de-a lungul anilor. În 1995, cei doi au apărut într-o reclamă la Pizza Hut, pentru a promova un nou tip de blat, cu marginea umplută.

”Crezi că ăsta este un lucru bun pentru noi? E rău, nu-i așa?”, întreabă Donald. ”Dar mă face să mă simt atât de bine”, răspunde Ivana.

”Telespectatorii erau tentați să se gândească la o nouă relație între cei doi, la refacerea căsătoriei care ținuse prima pagină a tabloidelor”, comenta la vremea respectivă o publicație de profil. ”Dar nu, în realitate, cuplul deschide o cutie de la Pizza Hut și dă iama într-o pizza cu marginea umplută. (O parte a poantei – pierdută acum în trecutul brandului cu pricina – era că acest tip de blat încurajează consumatorii să mănânce pizza «greșit», adică începând din margine).”

Mai mult, cei doi foști soți au încercat și o glumă ”de divorț”, Donald avertizând-o pe Ivana că ”are dreptul la jumătate din ultima felie de pizza”.

”Nu știm dacă a fost de la reclama siropoasă de la TV sau de la blatul suculent, dar întreaga campanie a fost un mare succes, lanțul de pizzerii înregistrând o creștere a vânzărilor cu 300 de milioane de dolari până la sfârșitul anului cu pricina”, se mai arată în Adweek, citat de Theweek.co.uk.

Înainte, fără regrete!

În 1987, când Donald a fost întrebat dacă se gândește să intre în cursa pentru Casa Albă, iar Ivana dacă i-ar plăcea statutul de Primă Doamnă, soția de atunci a omului de afaceri a răspuns pentru Palm Beach Post: ”Nu mi-ar plăcea. Țin prea mult la intimitatea familiei mele.”

Întrebată dacă soțul ei ar putea ajunge într-o zi președintele SUA, Ivana a adăugat: ”Niciodată să nu spui niciodată. Are 41 de ani acum. Cine poate ști ce va vrea să facă peste zece ani?”

Iar în 2016, când fostul ei soț chiar se afla în cursă pentru fotoliul de la Casa Albă, Ivana s-a arătat încrezătoare în șansele lui. Întrebată dacă îi va oferi votul, fostul fotomodel a răspuns categoric: ”Da, sigur că voi vota pentru el. Va conduce țara ca pe o afacere. Știe să negocieze și știe să ia decizii.”

simeon stalpnicul png
Fost fotomodel, Ivana nu se teme de ținutele îndrăznețefoto: Getty Images

De asemenea, Ivana a dezvăluit că în anii 1980 Donald ar fi fost încurajat de președinteel Reagan. ”Cu vreo cinci ani înainte de divorțul nostru, Reagan sau cineva din anturajul președintelui i-a scris și i-a spus: «Tu ar trebui să candidezi pentru președinție»”, a declarat ea pentru New York Post.

”Prin urmare, s-a gândit la asta. Dar... a urmat divorțul, apoi scandalul și toate femeile din America m-au iubit pe mine și l-au urât pe el. E adevărat însă că a cochetat cu această idee”, a adăugat Ivana.

O femeie ambițioasă

După ce Donald Trump a obținut cea mai neașteptată victorie din istoria electorală a Americii, Ivana nu a făcut un secret din faptul că are așteptări mari inclusiv în ceea ce-o privește. ”Voi propune să fiu numită ambasador în Cehia. Este țara mea de origine, vorbesc limba și toată lumea mă știe. De fapt, sunt destul de cunoscută în întreaga lume. Am scris trei cărți, care au fost traduse în 25 de limbi, în 40 de țări. Sunt cunoscută cu numele Ivana. Chiar nu am nevoie de numele Trump”, declara în noiembrie Ivana pentru New York Post.

În ciuda acestor declarații, care au făcut ceva vâlvă, Ivana a rămas surprinzător de tăcută după ce fostul ei soț și tatăl celor trei copii ai ei a câștigat alegerile.

În condițiile în care se ocupă de multă vreme de vedetele din primul rând de la prezentările lui Dennis Basso din cadrul Săptămânii Modei de la New York, anul acesta Ivana a fost ”marea absentă”, conform presei tabloide americane.

”Sursele noastre spun că Ivana este atât de discretă în această perioadă, lucru deloc în firea ei, ca să evite întrebările cu privire la activitatea fostului ei soț în calitate de președinte al SUA, dar și despre felul în care copiii ei se descurcă în hățișul protocolar de la Casa Albă”, se arată în Page Six.

simeon stalpnicul png
Ivana (a doua din dreapta), alături de fiica ei Ivanka, fostul soț și... tânăra Melaniafoto: Getty Images

E adevărat că Ivana a tot susținut că nu are treabă cu politica, însă asta n-a împiedicat-o să facă declarații politice în trecut.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016, ea a reacționat la comentariile fostului ei soț pe tema imigrației, declarând pentru New York Post: ”Sunt imigrantă. Nu am nimic cu mexicanii, dar dacă ei vin aici... cine plătește? Eu, tu... Donald Trump mi-a dat o șansă. Eram săracă atunci când am ajuns în America. Avem simț estetic, iar el mi-a dat pe mână designul interior pentru Grant Hyatt Hotel. Eram însărcinată în șapte luni și urcam de zor scările ca să mă asigur că totul merge conform planului”, a povestit Ivana.

Mereu prezentă, în ciuda faptului că a divorțat de Donald Trump în urmă cu 25 de ani, înzestrată cu un simț ascuțit al afacerilor și o inteligență de invidiat, e de așteptat ca Ivana să joace un rol important în următorii ani.

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
Gara de Nord FOTO Imagoromaniae ro 1 jpeg
skynews ledger stone windsor castle 5909638 jpg
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
bianca dragusanu png
cub anamaria prodan divorț png
cub zannidache png
Sylvester Stallone și Jennifer Flavin FOTO EPA-EFE
FotoJet jpg