S-a aflat motivul morții fondatorului Depeche Mode, Andrew Fletcher

Formația Depeche Mode, al cărei membru fondator era și Andy Fletcher, a anunțat motivul morții acestuia, la rugămintea familiei regretatului artist decedat pe 26 mai, la 60 de ani.

Familia lui Andy ne-a rugat să vă împărtășim rezultatul investigațiilor medicale. Andy a suferit o disecție aortică, în timp ce era la domiciliul său. Chiar dacă s-a întâmplat mult, mult prea devreme, el a murit din cauze naturale, fără să fi suferit”, se arată în comunicatul remis de Depeche Mode prin rețelele de socializare.

Disecția aortică este o afecțiune ascunsă

Disecția aortică apare în urma unei leziuni a peretelui aortic, problema apărând, în cele mai multe situații, în zona toracică. Este o afecțiune misterioasă și „ascunsă”.

Se crede că e o problemă genetică sau că e cauzată de slăbirea peretelui arterei care oxigenează creierul, din cauza presiunii ridicate a sângelui.

Citește și: Lumea muzicii e în doliu! Andrew Fletcher, fondatorul trupei Depeche Mode, a murit

Cert este că leziunea determină o pierdere masivă și rapidă de sânge, moartea fiind instantanee, în 40% dintre cazuri.

Așa cum vă puteți imagina, a fost o perioadă ciudată și tristă, în care, parcă ne-am pierdut direcția, cel puțin. În urmă cu o săptămână, am organizat o comemorare a lui Andy. A fost o ceremonie frumoasă, am vărsat lacrimi, dar ne-am bucurat de amintirea lui Andy, alături de membri ai familiilor noastre și ai familiei Depeche Mode”, a mai transmis formația.

Depeche Mode s-a format în anii '80

Formată în Basildon, în 1980, trupa a avut 14 albume de studio în top zece în Marea Britanie și s-a bucurat de un succes extraordinar în topurile internaționale cu cântece precum Enjoy The Silence, Personal Jesus și Just Can’t Get Enough.

Fletcher s-a născut în 1961 la Nottingham și s-a mutat la Basildon, unde la sfârșitul anilor 1970 a format trupa Composition Of Sound, alături de Martin Gore și Vince Clarke.

Citește și: Doliu în cetatea filmului! Legendarul actor, Ray Liotta, a murit la 67 de ani

Odată cu recrutarea cântărețului Dave Gahan, aceștia și-au schimbat numele în Depeche Mode, iar trupa a continuat să se bucure de o serie de hituri de la începutul anilor '80.

Trupa a fost inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame în 2020.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
646x404 jpg
BeFunky collage (3) jpg
oana roman 2 webp
jennifer lopez ben affleck jpg
Anne Heche FOTO Getty Images
soferi opriti de politisti jpeg
wizz air avion jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
jennifer lopez ben affleck jpg
iuliana luciu jpg
sida spataru dan spataru png
Anne Heche FOTO Getty Images
Cera Mihailescu jpeg