Secretul dureros pe care îl ascunde Joaquin Phoenix, desemnat cel mai bun actor în rol principal la Oscar 2020

Ultima actualizare:
River şi Keanu au fost buni prieteni
River şi Keanu au fost buni prieteni

Decernarea premiilor Oscar este, cu siguranţă, unul dintre cele mai aşteptate momente ale anului pentru actori, dar şi pentru iubitorii cinematografiei. Actori renumiţi, cu averi colosale şi un talent pe măsură sunt premiaţi pentru munca depusă şi felicitaţi pentru eforturile făcute pentru a interpreta roluri care nu de puţine ori se dovedesc a fi epuizante din punct de vedere psihic. Pentru un astfel de rol Joaquin Phoenix, în vârstă de 45 de ani a primit premiul la categoria cel mai bun actor într-un rol principal.

Interpetarea sa în filmul “Joker” a fost una care a impresionat criticii, a stârnit controverse, a umplut săli de cinema şi mai presus de orice, a reamintit că talentul este o trăsătură care circulă în familia Phoenix. Joaquin nu este singurul membru al familiei cucerit de lumea filmului, însă este cel care poartă pe umeri povestea tragică a fratelui său River, care s-a stins la doar 23 de ani, atunci când începea să cunoască faima în urma rolurilor interpretate.

Fratele lui Joaquin Phoenix, un actor cu potenţial imens

Joaquin Phoenix şi-a pierdut fratele, care promitea să devină un star internaţional, în urmă cu 27 de ani, însă moartea prematură a acestuia reprezintă un subiect pe care actorul rareori doreşte să îl discute în cadrul interviurilor. River Phoenix s-a stins în urma unei supradoze accidentale de heroină, având o moarte clişeică în ciuda faptului că pe tot parcursul scurtei vieţi a luptat asiduu împotriva steotipurilor propagate în lumea de la Hollywood.

Introvertit, simţind că nu îşi găseşte lumea printre vedete, un suflet sensibil şi  apărătot fervent al mediului, River Phoenix era un actor cu foarte mult potenţial. Atunci când era întrebat despre faima şi succes, el afirma că nu erau două aspecte care să îl intereseze în mod necesar, dar că se bucura pentru faptul că putea profita de renumele său pentru a transmite un îndemn către protejarea mediului înconjurător.

Viper Room, deţinut de Johnny Depp, clubul în care River şi-a găsit sfârşitul

În noaptea de 30 octombrie 1993, River Phoenix, prietena sa, actriţa Samantha Mathis şi fraţii Joaquin şi Rain păşeau în clubul Viper Room, deţinut de către actorul Johnny Depp. Nu ştiau că avea să fie ultima dată când păşesc în încăpere în această formulă. Câteva ore mai târziu, River zăcea inert în mijlocul bulveradului Sunset, înconjurat de cei care au încercat în zadar să îl readucă la viaţă.  O supradoză de heroină i-a fost fatală.

River şi Samantha au fost colegi de platou şi iubiţi
River şi Samantha au fost colegi de platou şi iubiţi

Ani întregi prietena sa din acea vreme a păstrat tăcerea, însă recent a acceptat să ofere un interviu publicaţiei theguardian în care a rememorat ultima noapte petrecută de River. “Ştiam că era drogat în seara aceea, însă doza fatală a fost luată în Viper Room. Eram suspicioasă referitor la ce se întâmpla acolo, dar am fost de acord să rămânem pentru că el voia asta. M-am dus la baie şi când m-am întros el era dat afară din club pentru că avusese o dispută cu cineva. Când am mers după el, l-am văzut căzut în mijlocul drumului, având convulsii. Joaquin a sunat la 112, dar până a ajuns el era deja mort. Asta a fost tot”, a povestit Mathis.

River nu s-a putut adapta unei vieţi în lumina reflectoarelor

După moartea sa, au apărut teorii care încercau să explice cum un tânăr atât de carismatic, talentat şi implicat în activism a putut să aibă parte de un sfârşit atât de tragic. O altă fostă iubită, Martha Plimpton pare să ofere un răspuns, în mod indirect. “River era sensibil şi cu tendinţe obsesive. Simţea lucrurile la un nivel foarte profund. Era doar un băiat cu un suflet foarte bun, dar cu probleme majore, care habar nu avea cum şi-ar putea transpune în realitate intenţiile bune”.

River Phoenix era cel mai bun prieten al lui Keanu Revees


    River şi Keanu au fost buni prieteni
River şi Keanu au fost buni prieteni

Pe River şi Keanu Reeves i-a legat o prietenie sinceră. Ei s-au cunoscut pe platourile de filmare ale producției „I love you to death” și au devenit rapid cei mai buni prieteni. Când Reeves a citit scenariul pentru filmul „My own private Idahoa”, a știut instant că prietenul lui este perfect pentru acel rol. În decembrie 1989, Keanu a condus mai bine de 1.000 de kilometry pentru a-l convinge pe River Phoenix să joace alături de el în film. În perioada filmărilor pentru „My own private Idaho”, regretatul actor a devenit dependent de droguri, viciu ce avea să îi ia viața câțiva ani mai târziu. 

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net