Shakira nu mai scapă de belele! A fost acuzată din nou de evaziune fiscală

Shakira (46 de ani) a fost acuzată pentru a doua oară de evaziune fiscală de către guvernul spaniol. Procurorii susțin că artista de origine columbiană, care deține o avere de 300 de milioane de dolari, a fraudat statul cu 6,7 milioane de euro în 2018. 

Shakira, într-o rochie aurie, la MTV VMA 2023
Shakira a fost acuzată din nou de fraudă (Foto: GettyImages)

Shakira are din nou probleme cu legea

Acest lucru s-a întâmplat pentru că ea nu a declarat milioane de dolari, inclusiv plăți în avans pentru turneul său mondial El Dorado. Procurorii spanioli au lansat o a doua anchetă în iulie 2023, ale cărei detalii au fost făcute publice marți.

Anterior, Shakira a fost acuzată de evaziune fiscală pentru că a evitat plătirea impozitelor în valoare de 14,5 milioane de euro, reprezentând taxe neachitate între anii 2012-2014. Cântăreața se confruntă cu o acuzație asemănătoare cu cea anterioară. Procurorii susțin că, împreună cu fostul ei iubit, Gerard Piqué, ea s-a folosit de o companie offshore, cu sediul într-un paradis fiscal, pentru a evita să plătească impozite din încasările sale din 2018. Conform The Guardian, tribunalul de lângă Barcelona va decide dacă Shakira va fi supusă unui proces și în acest caz.

În primul proces, procurorul a cerut o pedeapsă de opt ani și două luni de închisoare pentru Shakira, precum și o amendă de 23.8 milioane de euro. Cântăreața a negat toate acuzațiile și a susținut că ar fi trebuit să plătească taxele în Bahamas în 2012, 2013 și 2014, mai degrabă decât în Spania. Avocații eu au spus că artista și-ar fi plătit toate impozitele la timp, împreună taxele aferente. Cântăreața a refuzat să ajungă la un acord iulie 2022, pledând în continuare nevinovată.

Echipa de avocați a Shakirei a declarat că nu artista nu a primit nicio informație despre noul dosar, la Miami - acolo unde locuiește în prezent, alături de cei doi fii ai ei, Sasha și Milan. „Echipa juridică a Shakirei se concentrează pe pregătirea procesului pentru anii fiscali 2012-2014, care va începe pe 20 noiembrie”, au spus avocații ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net