Vincent Cassel, the french bad boy


    „Femeile caută siguranţă, bărbaţii caută aventură. Noi ne găsim greu liniştea.“ Vincent Casselfoto: Hepta
„Femeile caută siguranţă, bărbaţii caută aventură. Noi ne găsim greu liniştea.“ Vincent Casselfoto: Hepta

Actorul de 49 de ani nu e un bărbat frumos în sensul clasic al cuvântului. Dar e al naibii de interesant. Incitant. Intrigant. Mai ales după divorţul de Monica Bellucci. Poţi verifica asta şi în noul film cu Jason Bourne.

Nici măcar nu se poate spune că are acel „je ne sais quoi“. Je sais pré­cisément quoi! Are genă de bad boy. Fratele lui, Matthias, este rapper în grupul Assassin, deci e o chestiune de familie gena asta… De-asta s-a şi mutat Vincent de nişte ani la Rio de Janeiro, acolo unde şi-a şi găsit o nouă iubită, pe mai tânăra manechină Tina Kunakey. Rio este locul unde şi-a dorit din­totdeauna să trăiască. Acum mai mult ca oricând, ca o escapadă în faţa unui Paris care a devenit un loc prea agresiv, după cum îl descrie chiar el. La Rio lumea se raportează altfel la plăcerile vieţii, la mâncare şi sex, mai spune Cassel. Hollywoo­dul e prea plictisitor pentru el.

Cândva, a încercat să trăiască şi la New York. S-a mutat acolo în tinereţe ca să studieze ac­toria. După doar un an, însă, i s-a făcut dor de Paris, oraşul în care s-a şi născut pe 23 noiem­brie 1966, ca fiu al lui Sabine Litique, de profesie jurnalistă, şi al cunoscutului actor Jean-Pierre Cassel, care juca în filme alături de Catherine Deneuve şi Brigitte Bardot. Jean-Pierre mai era şi un dansator foarte bun. „Tata dansa ca un ne­bun. I se spunea «Fred Astaire al Franţei». De la el am preluat eu, finalmente, plăcerea mişcării“, povesteşte Cassel, care a urmat o şcoală de circ începând de la 17 ani, studiind chiar şi baletul – înainte de a face primii paşi în proiecte TV. „Am tot mers la şcoala aceea vreme de şase ani. Nu ca să fiu dansator, ci ca să-mi completez pregătirea de actor. Am avut mereu în cap ideea asta că ac­torii ar trebui să ştie să facă mai de toate.“ Debutul şi l-a făcut la 22 de ani, în serialul TV francez La Belle Anglaise, dar au trebuit să mai treacă şapte ani până să se remarce cu adevărat – aşa cum s-a întâmplat cu rolul din pelicula franceză La Hai­ne, a lui Mathieu Kassovitz. Ulterior, talentul lui avea să depăşească graniţele Europei, Jason Bour­ne, care rulează acum şi pe ecranele din România, completând frumos o foarte interesantă trilogie hollywoodiană, alături de evoluţiile lui de impact din Ocean’s Twelve şi Black Swan.

Citește pe www.okmagazine.ro restul acestui material!

FotoJet (4) jpg
foto1 jpg
mihai bendeac jpg
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
alexandra dinub jpg
cub toma caragiu png
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
calendar ortodox 2021 6 februarie sfintii cuviosi varsanufie cel mare si ioan profetul doxologia jpeg
image
image
image
image
image
image
mihai bendeac jpg
sotie tommy lee jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (8) jpg