3 reţete dulci de la 3 bucătari celebri! Ce recomandă jurații «Bake Off»
Ultima actualizare:
Alex Stan, Simona Pope şi Tudor Constantinescu, juraţi la „Bake Off România” (PRO TV), îţi recomandă fiecare câte o reţetă delicioasă, uşor de preparat acasă.
Iată cum să faci dulciuri demne de un adevărat chef!
Brownies de la Alex Stan
- Ingrediente: 140 g ciocolată neagră, 120 g făină, 220 g unt (82% grăsime), 250 g zahăr pudră, 4 ouă, 80 g fistic.
- Mod de preparare: Se pune ciocolata la topit pe bain-marie (cratiţă cu apă pusă pe foc), se adaugă untul, zahărul şi oul amestecând încontinuu. Apoi adăugăm făina şi fisticul tocat. Se unge cu unt o tavă de circa 22/30 cm şi se toarnă compoziţia într-un strat de 2,5 cm. Se dă la cuptor (170 grade) pentru 20-25 de minute.
Tartă de lămâie de la Simona Pope
- Ingrediente: aluat: coajă de tartă, 250 g făină, 100 g zahăr pudră, 20 g pudră de migdale, 250 g unt, 50 g ou; cremă de lămâie: 375 ml zeamă de lămâie, coajă de lămâie, 210 g gălbenuş, 240 g ou întreg, 250 g zahăr, 6 g gelatină, 225 g unt; bezea: 4 albuşuri, 250 g zahăr.
- Mod de prepare: se amestecă făina, zahărul şi pudra de migdale, se adaugă untul tăiat bucăţele şi ouăle. Aluatul rezultat se lasă la frigider 25 de minute, apoi se întinde într-un strat de 4 mm grosime, care se pune în formă şi se bagă 15-20 de minute la cuptor. Separat se pun la fiert zeama şi coaja de lămâie, apoi se bat spumă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle. Când zeama de lămâie începe să fiarbă, o turnăm treptat peste spuma de ou apoi o amestecăm pe foc cu telul până începe să se îngroaşe. O luăm de pe foc, încorporăm gelatina, apoi untul. Turnăm gelatina în coaja de tartă coaptă anterior. Se ţine la frigider până se încheagă, apoi se decorează cu bezea.
Pavlova de la Tudor Constantinescu
- Ingrediente: bezea: 50 g albuş, 80 g zahăr tos, 20 g zahăr pudră, 3 picături zeamă de lămâie; cremă de frişcă cu vanilie: 100 ml smântână pentru frişcă, 10 g zahăr pudră, seminţele de la un baton de vanilie; decor: 80 g căpşune, 20 g zmeură, 10 ml vodkă.
- Mod de preparare: se bat ingredientele pentru bezea şi se toarnă apoi într-o tavă tapetată în forme de virgulă şi de floare, care se coc la 90˚C. Se bate smântâna, se adaugă vanilia şi zahărul. Pe o farfurie se aşază bezeaua în formă de floare, se pune crema de vanilie cu frişcă, amestecul de căpşune, zmeură şi vodkă, apoi se decorează cu bezeaua în formă de virgulă.