A fost cel mai greu an din viaţa lui Gabi Cotabiţă

Ultima actualizare:

Pe 8 mai 2015, Gabriel Cotabiţă (60 de ani) a fost la hotarul dintre viaţă şi moarte, în urma unui stop cardiorespirator. A stat trei săptămâni în comă şi 69 de zile în spital, recuperarea sa fiind un adevărat miracol. De când s-a întors din moarte, viaţa artistului a luat o nouă întorsătură. Una foarte bună. Click! vă prezintă ce s-a întâmplat cu Gabriel Cotabiţă în decursul celor 12 luni de când cântăreţul a fost găsit inconştient la o sală de sport din Capitală.

8 mai 2015. Gabriel Cotabiţă este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală în stare gravă, după ce paramedicii l-au resuscitat timp de 20 de minute la sala de sport unde a fost găsit inconştient. 3 săptămâni a stat în comă, la terapie intensivă, timp în care medicii s-au străduit să îl readucă la realitate. 

Iunie 2015. Pe 16 iunie, după ce şi-a revenit miraculos, Cotabiţă a fost transferat la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare.

Iulie 2015. Pe 3 iulie, cântăreţul revine la Floreasca, unde medicii i-au montat un defibrilator intern care va servi la evitarea unor tulburări de ritm cardiac. Cotabiţă va purta toată viaţa acest dispozitiv. După această intervenţie, a fost, din nou, trimis la Elias, pentru a continua recuperarea motorie. Pe 16 iulie, Cotabiţă este trimis acasă.

August 2015. Conducerea spitalului Floreasca a anunţat că a decis să o concedieze pe infirmiera care s-a fotografiat pe patul de spital, alături de Cotabiţă, în perioada în care acesta era internat la Terape Intensivă şi care, apoi, a făcut publice imaginile. Concediată a fost şi colega femeii, care a realizat fotografia. Tot în august, Click! publică primele imagini cu Gabriel Cotabiţă la cumpărături, însoţit de fiica lui cea mare, Aela.

Septembrie 2015. O lună încărcată pentru cântăreţ. Pe 8 septembrie filmează pentru videoclipul “Ce zi liniştită”, alături de Matteo. Pe 21 Septembrie are loc lansarea acestuia şi, tot în această zi, Cotabiţă publică pe Facebook primul său mesaj video după ce a văzut moartea cu ochii. Vizibil slăbit, el le-a mulţumit tuturor celor care i-au fost alături.

Octombrie 2015. Continuă seria apariţiilor sale publice, prima având loc pe 7 octombrie, la concertul trupei Vunk, unde Cotabiţă a venit ca spectator, însoţit de fiice şi de iubită. La finele lunii, pe 29, cântăreţul a urcat pe scenă şi a cântat alături de colegii lui de breaslă în cadrul grandioasei Gale Chapeau, eveniment ce i-a fost dedicat, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de carieră.

Noiembrie 2015. Pe 1 noiembrie, Cotabiţă şi-a serbat ziua de naştere discret, în familie. Tot în această lună bifează primele sale apariţii publice fără a mai fi însoţit de fiice sau de iubită. La premiera filmului “Bucureşti Non-Stop”, cântăreţul şi-a arătat involuntar cicatricea de la gât, rămasă după intervenţiile la care a fost supus. 

Decembrie 2015. Concertele lui Gabriel Cotabiţă se înmulţesc. Cel mai notabil este cel susţinut la Sibiu, în noaptea de Revelion, unde a cântat la -10 grade Celsius.

Ianuarie 2016. Cotabiţă anunţă că s-a logodit cu iubita lui, Alina. Cererea în căsătorie, spune artistul, a făcut-o imediat după ce s-a trezit din comă, iar nunta au stabilit-o pentru această vară.

Februarie şi martie 2016. Apar primele concerte “la export”, trei la număr. Cotabiţă le-a cântat românilor din Germania. Tot acum are loc şi un turneul muzical în zona Moldovei, susţinut alături de Filarmonica de Stat Botoşani. “Acum mă simt ca şi cum mi s-a dat un «reset» şi am luat-o de la capăt. Profesional, mie nu mi se mai dădea nici o şansă înainte de tragicul eveniment. A trebuit să mor ca să mai am concerte. Eu cred că nu trebuia să trec prin asta ca să încep din nou, dar asta e viaţa”, spunea el.

Aprilie 2016. Cotabiţă arată din ce în ce mai bine şi mai “împlinit”, cu 10 kilograme în plus faţă de primele sale apariţii publice. “Eu am beneficiat de intervenţia unui om care ştia să facă resuscitare. Fără ajutorul managerului de la Hilton, eu n-aş mai fi ajuns nici în maşina salvării, nici la spital… Pentru mine, a fost o stare de neştiinţă, dar vreau să spun că pentru cei care au fost alături de mine, a fost cumplit, un dezastru. Oamenii trebuie să înveţe să fie salvatori”, declara artistul la conferinţa de presă în care a fost anunţat evenimentul “Record pentru viaţă”, cea mai mare lecţie de resuscitare, la care sunt aşteptaţi la sfârşitul lunii mai 12.000 de români.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net