Actorul care s-a călugărit strânge bani pentru o mânăstire

16 decembrie 2018
image
Părintele Valerian a îmbrăcat haina monahală de 27 de ani

Actorul Drago┼č P├óslaru, care s-a c─âlug─ârit dup─â ce ├«n 1990 a fost aproape omor├ót ├«n b─âtaie de mineri, are nevoie de ajutor. P─ârintele Valerian a fost trimis de la Schitul P─âtrunsa, la o bisericu┼ú─â-monument din V├ólcea, care st─â s─â se d─âr├óme. Fo┼čtii colegi de scen─â i-au s─ârit ├«n ajutor.

Are aproape 70 de ani, ├«ns─â de vreo 27 a renun┼úat la cariera artistic─â, la numele de Drago┼č P├óslaru, ┼či a devenit P─ârintele Valerian dup─â ce a ├«mbr─âcat haina monahal─â. ├Än iunie 1990 a fost b─âtut crunt de mineri, ├«nc├ót a intrat ├«n com─â, ulterior, el a refuzat s─â depun─â m─ârturie ├«mpotriva agresorilor s─âi, spun├ónd c─â i-a iertat. A tr─âit ani buni ├«n sih─âstrie, ├«n creierii mun┼úilor din V├ólcea, iar de vreo doi ani a fost pus  ieromonah la schitul P─âtrunsa, din Arhiepiscopia R├ómnicului. Iat─â ├«ns─â c─â p─ârintelui Valerian i s-a dat o provocare.

image
Bisericu┼úa-monument de la V─ât─â┼če┼čti-┼ó├óncule┼čti dateaz─â de la 1803

Acesta a fost trimis la V─ât─â┼če┼čti-┼ó├óncule┼čti, comuna Gole┼čti, jude┼úul V├ólcea, pentru a pune bazele unei noi m├ón─âstiri, deoarece bisericu┼úa de acolo mai are un pic ┼či se d─âr├óm─â. Fostul actor are nevoie de sprijinul oamenilor, iar fo┼čtii colegi nu doar c─â i-au s─ârit ├«n ajutor, ci au f─âcut cunoscut─â povestea ┼či i-au ├«ndemnat s─â fac─â un bine. Carmen T─ânase a luat ini┼úiativa.

ÔÇťOameni buni, iubitori de teatru ┼či dragi colegi de breasl─â! P─ârintele Valerian a preluat aceast─â bisericu┼ú─â-monument istoric pentru a o dedica sf├óntului Filimon, f─âc─âtorul de spectacole. Munce┼čte singur zi lumin─â. M-am g├óndit c─â un ajutor n-ar strica. P─ârintele nu a cerut nimic, s─â fie foarte clar. Am ob┼úinut de la Silviu Biri┼č un cont de banc─â, dar cred c─â putem ajuta ┼či cu munca, ├«n m─âsura timpului liber. ├Än fine, orice sprijin e binevenit. Chiar ┼či un share! RO23BRDE390SV55879473900 P├óslaru Drago┼č-VasileÔÇŁ.

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
irina fodor asia express jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
9 brad pitt si jennifer aniston 1 jpg jpeg
3 helen mirren jpg jpeg
cub nicoleta luciu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
cub mircea bravo png
9 brad pitt si jennifer aniston 1 jpg jpeg
3 helen mirren jpg jpeg
cub nicoleta luciu png
https   tacataca prosport ro wp content uploads 2022 03 raluca podea1 webp
BeFunky collage (6) jpg