Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu ar fi împlinit 57 de ani

Ultima actualizare:

    Astăzi, 31 august, artistul Ioan Gyuri Pascu ar fi împlinit 57 de aniFOTO: adevarul.ro
Astăzi, 31 august, artistul Ioan Gyuri Pascu ar fi împlinit 57 de aniFOTO: adevarul.ro

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu a murit în 2016, la 26 septembrie, în urma unui infarct. Astăzi, 31 august, artistul ar fi împlinit 57 de ani. Ioan Gyuri Pascu şi foştii săi colegi din “Divertis” umpleau sălile de spectacol, în urmă cu mulţi ani.

Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu ne-a părăsit acum aproape doi ani. Inima lui mare și veselă s-a oprit în urma unui infract, după ce mai avusese probleme mari de sănătate, în decembrie 2010, când a suferit un atac cerebral vascular.

Ioan Gyuri Pascu şi foştii săi colegi din “Divertis” umpleau sălile de spectacol. Erau cunoscuți și îndrăgiți din anii ʼ80 pentru textele pline de umor.

Cine a fost Ioan Gyuri Pascu

Născut pe 31 august 1961, la Agnita, Gyuri Pascu a fost muzician şi actor, fiind membru al grupului de umor ”Divertis”. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae. A lansat mai multe albume muzicale, printre care se numără "Mixed grill" (1993), "Maşina cu jazzolină" (1994) şi "Gânduri nevinovate" (1997).   Artistul a fost înainte de Revoluţie profesor de limba română în Bărăgan. ”Îmi spuneau nebunul cu barbă de la Ulmu!  Am plecat în noiembrie 1989 de acolo pentru că vroiam să-mi văd de treaba asta a mea pe care o ştiam din copilărie, că o să fiu artist”, povestea artistul.

Înainte de Revoluţie, Ioan Gyuri Pascu a petrecut aproape 2 ani în Bărăgan, unde fusese repartizat ca profesor de limba română. Viaţa la ţară însă nu a fost pe placul viitorului artist, astfel că ajunsese să facă naveta pentru a veni la Ulmu, un sat aflat la 40 de kilometri de Călăraşi. Aici a predat limba română între 1987-1989, iar repartiţia a primit-o imediat ce a absolvit Facultatea de Filologie, secţia română-spaniolă de la Cluj. A plecat din Ulmu în noiembrie 1989 pentru a devini unul dintre cei mai îndrăgiți artist.

De ce a divorțat Ioan Gyuri Pascu

Ioan Gyuri Pascu şi Dana au semnat actele de divorţ la Judecătoria sectorului 3, în 2010, după 17 ani de mariaj. Gyuri Pascu şi scriitoarea Daniela Marin s-au căsătorit în 1993. Şi-au deschis împreună prima casă de discuri independenţă din ţară, “Import Service Tempo”, iar din banii câştigaţi şi-au ridicat o vilă cochetă estimată la 350.000 de euro. După separare, artistul  s-a mutat cu chirie, lăsând vila pe mâinile fiicei şi ale fostei sale soţii. ”Am greşit mult, aş schimba chestia asta cu posesivitatea. O controlam fără să-mi dau seama cu telefoane şi aş fi vrut o comunicare mai deschisă când erau momentele de criză”, declara actorul imediat după divorț.

De ce a plecat Gyuri Pascu din grupul „Divertis”?

Regretatul artist Ioan Gyuri Pascu a părăsit „Divertis” în anul 2007, după 20 de ani de activitate. Motivul ar fi fost că actorului nu îi plăceau glumele cu tentă politică ale lui Toni Grecu, liderul îndrăgitului grup umoristic. Plecarea lui Gyuri a șocat pe toată lumea. Prima reprezentaţie cu Divertis a avut loc în 1987, la staţiunea Izvoru Mureşului din judeţul Harghita. 

După ce a plecat din grup, Ioan Gyuri Pascu a explicat la acea vreme că nu mai putea face faţă ritmului susţinut de trupă. A continuat să dubleze voci pentru serialul satiric „Animat Planet” și să dea concerte în toată țara.

image
image
image
image
image
image
Placido Domingo  foto   shutterstock 95153170 jpg
Banner gina pistol png
catalin morosanu sotie facebook jpg
Richard Lewis Foto Profimedia jpeg
olivia wilde yves saint laurent saptamana modei profimedia jpg
Enache a venit la film însoțit de fiul său, David (18 ani)
freddie mercury casa londra (1) jpg
banner irinel columbeanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net