«Adevărata detoxifiere nu se face acasă»
Dacă vreţi să ştiţi cum se ţine corect o cură de detoxifiere şi ce efecte are ea, ce înseamnă stil de viaţă sănătos, ce alimente sunt recomandate şi cum se gătesc corect, staţi de vorbă cu Andreea Marin. De-a lungul timpului, vedeta s-a informat şi a încercat pe propria piele, sub îndrumarea medicilor, tot felul de diete şi reţete, astfel încât acum poate spune că e expertă.
Pentru Andreea Marin, curele de detoxifiere sunt foarte importante. Reprezintă nu doar pierderea unor kilograme, ci curăţarea corpului din interior, eliminarea toxinelor, repunerea în funcţiune corectă a organelor interne. Pentru a avea, însă, efect, cura nu trebuie făcută după ureche. „Detoxifierea nu e un proces pe care să îl poţi face acasă.
Nu înseamnă doar să bei nişte sucuri! Este un proces complex, de reechilibrare minte trup şi suflet, ai nevoie de supravegherea şi sfaturile specialiştilor, de aparatele pentru terapii şi de terapeuţii care să îţi facă procedurile, de nutriţionist, de cei care îţi gătesc şi îţi servesc dieta, lichidă sau raw vegan, la fiecare oră şi jumătate, deci... nu e atât de simplu. În primul rând, ai nevoie să te rupi de ritmul de acasă, de munca, de tentaţiile din propria bucătărie unde găteşti pentru toată familia, de stres. Se lucrează pe 3 planuri, minte, trup si suflet, prin dietă personalizată, prin proceduri precum ozonoterapie, saună de mai multe tipuri, hammam, masaje diverse, tratamente faciale, drenaj limfatic, sport, yoga, plimbări în natură, hidrocolonoterapie, faci şi cursuri de gătit sănătos, de educaţie în privinţa stilului de viaţă, te integrezi într-un grup în care toată lumea e implicată trup şi suflet. Doar astfel poţi reuşi. Acasă, cu atâtea probleme, responsabilităţi, tentaţii culinare, lipsa de timp pentru tine, nu poţi reuşi sa te detaşezi, oricât ai vrea”, susţine Andreea Marin, care a urmat în această primăvară o astfel de cură, la Braşov.
Alimentaţia a fost doar pe bază de lichide (supe, ceaiuri, sucuri naturale), mesele au fost dese (la fiecare oră şi jumătate), gustoase şi consistente, iar de dimineaţa până seara era angrenată într-un program care includea diferite tipuri de antrenamente sportive, de meditaţie, corporale şi faciale. Astfel, la 44 de ani, a reuşit să dea un restart organismului. A venit acasă “alt om”, a scăpat de insomnie, de dezechilibrul emoţional, de micile probleme de sănătate. Ne spune că, pentru rezultate vizibile, trebuie să-ţi rezervi minimum 4 zile de detox o dată la 6 luni sau minimum 8 zile pe an.
Şi în afara acestor programe de detox caută să mănânce cât mai sănătos, iar gătitul în casă şi grădinăritul au devenit pasiunile ei. “Am învăţat sa gătesc cât mai corect şi simplu, bazându-mă pe plante verzi, legume şi fructe. Eu caut să consum cât mai mult din propria gradină, unde nu folosesc chimicale, consum şi carne, însă într-o proporţie redusă (20% din meniul zilnic). Evit prăjelile, mâncărurile grele, prefer ciorbele sau supele, salatele, dulciurile fără zahar, iar dacă fac un exces, echilibreze apoi prin dietă si sport. Am luat o hotărâre pentru mine: că vreau să trăiesc cât mai frumos şi demn, atât cât îmi va fi dat să fac asta. Că vreau să fiu cât mai aproape de natură şi să adopt soluţii pentru sănătate şi frumuseţe. Am căutat, pentru fiecare semn de întrebare pe care l-am avut, oamenii potriviţi pentru răspunsuri si soluţiile cele mai bune, care să mă ghideze astfel încât să pot obţine ceea ce îmi doreşti pe termen lung, nu doar ca soluţie de moment”, mai spune Andreea Marin, care a început să se implice în programe naţionale de slăbit sau să fie invitată ca vorbitor la conferinţe pe teme de sport şi nutriţie. Ultima la care a participat a fost în ultima zi din februarie.
Nu poate trăi fără sport
Mâncarea sănătoasă este la pachet cu sportul. Andreea Marin mărturiseşte că, dacă nu face mişcare, nu se simte bine, nu are energie, digestia îi e îngreunată, nu doarme bine, se simte mai obosită fără vreun motiv deosebit. „Nu e nevoie să exagerăm, dar să nu ne mişcăm deloc şi să ne aşteptăm să ne fie bine, asta nu prea se poate. Nici procesul de restart al organismului prin detoxifiere nu poate fi făcut fără sport. Eu nu pierd mult timp la sală, fac în Bucureşti antrenamente scurte şi concentrate, de doar 45 de minute”.
Reţeta ei de suc verde
Ingrediente: spanac, broccoli, ţelină, iarbă de grâu, sfeclă roşie, lămâie, castravete cu coajă, ghimbir proaspăt şi scorţişoară. Pentru savoare, se poate adăuga un fruct dintre următoarele: măr, pară, ananas, mure, kiwi sau rodie. Toate ingredientele se mixează şi se obţine o „bombă” de vitamine şi minerale, hrănitoare şi săţioasă.